Fotbal
Serie A

OFICIAL - Barcelona a confirmat transferul lui Arthur la Juventus! Pjanic, jucătorul Barcei

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Arthur și Pjanic vor evolua, din toamnă, la Juve, respectiv Barcelona

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
29/06/2020 la 14:40 | Actualizat 29/06/2020 la 17:19

Schimbul Arthur - Pjanic va fi oficializat astăzi. Brazilianul și-a pus semnătura pe un contract valabil pe cinci ani cu Juventus, Barcelona urmând a primi și o "compensație" în valoare de 10 milioane de euro.

UPDATE: După ce a anunțat oficial despărțirea de brazilianul Arthur, care va juca în tricoul lui Juventus, oficialii Barcelonei au oficializat și transferul lui Miralem Pjanic de la ”Bătrâna Doamnă”. Potrivit catalanilor, transferul mijlocașului a costat 60 de milioane de euro, sumă la care se vor mai adăuga alte cinci milioane de euro din bonusuri. Clauza de reziliere a bosniacului este de 400 de milioane de euro.

UPDATE: Barcelona a confirmat oficial că Arthur a fost transferat la Juventus pentru 72 de milioane + 10 milioane în funcție de diferite clauze puse în contract (legate de performanțe). Pjanic urmează să ajungă pe Camp Nou, diferența dintre cele două sume de transfer urmând a fi de 10 milioane de euro, suportate de Juventus.

Liga

Echipamentul de antrenament al Barcelonei pentru sezonul viitor, făcut public: "E revoluționar!"

ACUM O ORĂ

Știrea inițială

Arthur Melo a semnat cu Juventus. Mijlocașul s-a prezentat ieri la Torino, pentru vizita medicală, apoi și-a pus semnătura pe un contract pe următorii 5 ani cu "Bătrâna Doamnă". Salariul lui va începe de la 5 milioane de euro/anual, pentru a crește progresiv până la valoarea de 7 milioane de euro, în ultimul an, anunță Gazzetta dello Sport.

În schimbul lui, Juve îl va trimite în Catalunya pe Miralem Pjanic, urmând să îi verse în conturi Barcelonei și suma de 10 milioane de euro.

Arthur s-a prezentat la Torino cu o adevărată "legiune". Mijlocașul a sosit însoțit de talăl său, care îi este și agent, Ailton, de fratele său, Paulo Henrique, de avocatul VicenteFores, dar și de fostul manager al Barcelonei, Robert Fernandez. Prezența acestuia a fost legată de relația de prietenie dintre el și jucător.

Schimbul Arthur - Pjanic, oficializat azi

Astăzi, cele două cluburi vor anunța oficial schimbul, Arthur și Pjanic urmând a evolua până la finalul acestei stagiuni la formațiile de care încă aparțin.

Întrebat despre cât de important va mai fi brazilianul pentru Barcelona, în condițiile în care va fi foarte atent să nu se accidenteze, înainte de transferul la Juve, Quique Setien și-a exprimat încrederea în profesionalismul jucătorului. Totuși, tehnicianul catalanilor a admis și faptul că, dacă nu îl va simți concentrat 100% pe obiectivele Barcelonei, Arthur își poate pierde locul de titular pe final de sezon.

Ne-a spus același lucru pe care l-am spus și eu despre el. Va fi pe deplin dedicat atingerii obiectivelor în tricoul Barcelonei, înainte de transfer. El e la dispoziția noastră până la finalul sezonului, dar eu decid cine joacă, evident | Quique Setien

Aseară, Arthur s-a întors la Barcelona, iar azi a participat la ședința de antrenament dinaintea confruntării cu Atletico Madrid, posibil decisivă pentru păstrarea șanselor la titlu. Mijlocașul a ținut un mic speech în fața coechipierilor săi, pe terenul de antrenament, în care le-a garantat că va fi cu mintea 100% pe țelurile comune.

Liga

Bartomeu a răbufnit la adresa rivalilor de la Real Madrid: "Este favorizată mereu aceeaşi echipă"

ACUM 2 ORE
Serie A

Juventus își face Dream Team! Jucătorul de 50 de milioane de euro, ca și transferat lângă Ronaldo

ACUM 3 ORE
Subiecte asemănătoare
FotbalSerie AJuventusFC Barcelona
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol