Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"E cu adevărat extraordinar!" Ștefan Radu, încântat de colaborarea cu Maurizio Sarri! Ce a declarat

Bianca Dumitru

Publicat 20/07/2021 la 21:56 GMT+3

Ștefan Radu a vorbit despre noul antrenor al lui Lazio, Maurizio Sarri, care i-a luat locul în această vară lui Simone Inzaghi la echipă. Românul a povestit cum au decurs primele sesiuni de pregătire pentru sezonul 2021/22.

Stefan Radu, Lazio 2020-2021 (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Ștefan Radu va avea un antrenor nou din sezonul 2021/22. Maurizio Sarri i-a luat locul lui Simone Inzaghi, semnând pe o perioadă de doi ani, cu o opțiune de prelungire în funcție de performanțele obținute.
Românul, care evoluează în tricoul lui Lazio din 2008, a vorbit despre cum s-au desfășurat primele antrenamente sub comanda lui Sarri, povestind care sunt schimbările pe care tehnicianul vrea să le implementeze la echipă.
"Este al paisprezecelea meu cantonament la Auronzo di Cadore și este întotdeauna frumos fiindcă lucrăm foarte bine. Au venit și mulți suporteri și e o atmosferă foarte frumoasă. În fiecare an când venim aici avem cantonamente foarte dure.
Cred că față de anii trecuți noi am făcut un pas înainte în ce privește intensitatea. Din ziua când a venit, Sarri ne-a spus că echipa trebuie să domine meciul. E corect să lucrăm atât de mult pe teren.

"Pentru mine e o întoarcere la origini!"

După cinci ani, lucrăm cu un sistem diferit și e normal că, până când găsim măsurile potrivite, antrenorul ne explică totul amănunțit. Dimineața noi, fundașii, trebuie să suferim puțin, dar această schimbare ne cere să fim mai atenți la adversari.
Când am venit, acum 14 ani, eram fundaș central într-o așezare cu patru apărători, apoi m-am adaptat pe postul de fundaș lateral. Am jucat întotdeauna fundaș central și mă simt bine.
Pentru mine e o întoarcere la origini. Fundașul central într-o linie cu patru apărători nu are mult spațiu să avanseze și să centreze, cum eram obișnuit în ultimii ani. Acum trebuie să fiu mult mai atent la linia de fund. Trebuie să fim compacți pe teren", a declarat Ștefan Radu.
În plus, fundașul român în vârstă de 34 de ani a spus că are foarte multe de învățat de noul său antrenor, care a mai stat, în trecut, pe băncile tehnice ale celor de la Napoli, Chelsea sau Juventus.
"Sarri le cere și fundașilor centrali să facă jocul și să între în combinații cu mijlocașii. Sarri e foarte pregătit și e cu adevărat extraordinar. La aproape 35 de ani, cu el mai pot învăța multe pentru faza defensivă", a adăugat fotbalistul.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo