Articol scris de Răzvan Cîrceag
11 ani a fost Mourinho despărțit de Serie A. Prima experiență a fost una senzațională, la Inter Milano, în perioada 2008-2010. Atunci, portughezul a reușit să câștige tripla: Liga Campionilor, titlul în Serie A și Cupa Italiei. Acordul semnat de Mourinho cu Roma este valabil până în 2024.
"Este un oraș frumos, dar nu de asta am venit la Roma, nu sunt în vacanță. Oricum, ziariștii de aici sunt incredibili, mi-am schimbat numărul de telefon de 3 ori și tot l-ați aflat. Îmi era dor de Italia.
Premier League
John Terry, dezvăluiri incredibile despre Mourinho! Ce îi cerea să facă în timpul meciului
ACUM 11 ORE
Iar când vorbim de fotbalul italian, vorbim de finaliștii de la Euro 2020, iar cei mai mulți jucători ai 'Squadrei Azzurra' sunt din Serie A. Dacă acest campionat nu e considerat unul de top, atunci trebuie să muncim mai mult. Eu sunt la Roma, deci sunt și în slujba fotbalului italian.
Dar voi știți că eu nu sunt simpatic când mă apuc de treabă, trebuie să-mi apăr echipa. Sunt antrenorul Romei, nu vreau să fiu în altă parte. Am multe de făcut. Nu vreau să intru în polemici, sunt mai matur, dar voi sări mereu să-mi apăr echipa", a declarat "The Special One".

Jose Mourinho, mesaj pentru contestatari

În ultima perioadă, Mourinho a fost ținta mai multor critici după experiențele pe care le-a avut în Premier League. Tehnicianul portughez a vorbit și despre acest subiect și le-a răspuns celor care l-au criticat.
"La Manchester United am câștigat 3 trofee și a fost considerat un dezastru. La Tottenham, nu am fost lăsat să joc o finală de Cupă, iar a fost considerat dezastru. Ce e dezastru pentru mine, e succes pentru alții!
La ultimele 3 cluburi, am câștigat titlul cu Chelsea, trei trofee cu United și am jucat o finală cu Tottenham. Unii cred că asta înseamnă dezastru, lucruri pe care unii nu le vor realiza în viața lor! E vina mea. Nu vreau să se spună Roma lui Mourinho, dar nu mă deranjează când aud de Lazio al lui Sarri sau Juventus-ul lui Allegri."

Nu l-a uitat pe Cristiano Ronaldo

Ronaldo evoluează acum la Juventus Torino, rivala Romei, dar s-a aflat și sub comanda lui Jose, la Real Madrid. Tehnicianul nu l-a uitat pe conaționalul său, pe care l-a ironizat puțin.
"La Juventus este Cristiano, dar nu are motive să fie îngrijorat. S-ar teme doar dacă aș juca fundaș central pentru că l-aș lovi! Dar, din păcate, sunt prea slab și prea bătrân ca să mai joc."
Mourinho a vorbit și despre obiectivele de la AS Roma și transferuri: "Roma are un proiect pe termen lung, dar sper să câștig și trofee. Eu văd Roma sărbătorind un trofeu în următorii 3 ani. Nu am vorbit cu niciunul din jucătorii despre care s-a scris în presă, nici cu Sergio Ramos, nici cu Gigi Donnarumma. Dar aș avea nevoie de un fundaș stânga."
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
Serie A
Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A
06/11/2022 LA 19:01