Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine ia titlul în Italia? Milan și Inter au făcut egal, Napoli este obosită, iar Juve poate profita miraculos

Ion Alexandru

Publicat 26/02/2022 la 11:50 GMT+2

Milan, 1-1 cu Udinese, Inter, 0-0 cu Genoa, iar Napoli este numărată în picioare după o serie trei meciuri fără victorie în toate competițiile. Titlul în Serie A este al echipei care greșete mai puțin, iar primele trei clasate sunt într-o formă slabă. Cu 12 etape înaintea finalului de sezon, Juventus are de recuperat 9 puncte, iar forma lui Vlahovic poate fi decisivă pentru acest final strâns.

Rafael Leao deluso durante Milan-Udinese - Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Serie A este singurul campionat dintre cele puternice în care cel puțin 4 echipe speră la titlu. O singură formație din primele 10 ale campionatului a reușit să învingă în ultima etapă și acesta este Fiorentina, care este doar pe locul 7. Campioana Inter nu a reușit gestioneze meciurile jucate în februarie și a luat doar 2 puncte din ultimele 12, iar acest lucru face ca lupta pentru titlu să fie foarte deschisă. Un "jucător" important din acest final de sezon poate fi Juventus. Max Allegri știe cum să pună mâna pe trofee!

Milan, 57 de puncte din 27 de meciuri

Liderul Milan a dezamăgit în ultimele 2 partide, din care a obținut doar 2 egaluri, în fața unor echipe net inferioare. La Salerno, pe terenul ultimei clasate, echipa lui Pioli a salvat un punct în minutul 77 după o reușită a lui Ante Rebic. Acel 2-2 a fost considerat un accident, dar egalul de aseară cu Udinese a demonstrat că există o problemă reală. Milan și-a pierdut incisivitatea și Pioli pare că nu știe cu să gestioneze momentul. Faptul că Udinese, echipă care are o singură victorie în ultimele 8 meciuri și este pe locul 14 în Serie A, a avut 6-3 la șuturi pe poartă pe San Siro ne arată că Milan va avea mult de muncă pentru a lua titlul în acest sezon.
Meciul din etapa următoare, pe 6 martie, de la Napoli va fi un barometru important pentru speranțele fanilor.

Inter, 55 puncte din 26 de meciuri

Simone Inzaghi a încântat pe toată lumea cu tactica ofensivă și cu modul ofertant de a vedea fotbalul. Problema Interului este că eficiența a scăzut considerabil față de perioada Conte, iar titlul pare să le scape printre degete. Februarie a fost o lună de coșmar pentru Inter. De la înfrângerea cu Milan de pe 5 februarie, totul a mers din rău în mai rău. Sassoulo și Liverpool au câștigat pe Meazza, iar Napoli a scos un egal. 0-0 pe Marassi cu Genoa este un ultim exemplu al neputinței Interului. Trupa lui Simona Inzaghi nu a reușit să dea gol echipei aflate pe penultimul loc în Serie A și care are o singură victorie în 27 de meciuri.
Inter nu a dat gol de 3 meciuri, cu Liverpool, Sassuolo și Genoa, iar aceast ineficacitate poate fi explicată doar forma mai slabă a lui Dzeko. Bosniacul venit de la Roma în vara trecută dictează ritmul jocului, iar golurile sale au inspirat victoriile Interului în acest sezon.

Napoli, 54 de puncte din 26 de meciuri

Spaletti a câștigat titlul doar în Rusia cu Zenit, dar începutul sezonului a fost extrem de promițator la Napoli. Echipa din sudul Italiei și-a schimbat numele stadionului în "Diego Armando Maradona", iar acest lucru ar putea, teretic, să inspire noua generație către un titlu care lipsește lângă Vezuviu de pe vremea fabulosului argentinian. Napoli pare însă paralizată de frică la gândul că poate obține ceva important. Trupa lui Spaletti putea urca pe primul loc, dar nu a făcut-o pentru că a obținut un singur punct pe terenul codașei Cagliari. Chiar și acel egal a fost smuls datorită golului marcat de nigerianul Osimhen în minutul 87 în Sardinia. În Europa League, napoletanii s-au scufundat pe teren propriu în fața Barcelonei. După 4 meciuri fără victorie, pentru Napoli urmează o perioadă foarte complicată. Lazio, Milan, Verona, Udinese, Atalanta, Fiorentina și Roma sunt următorii adversari. cu 7 victorii din 7, Spaletti are șanse uriașe de a lua titlul.

Juventus, 47 de puncte din 26 de meciuri

Juventus a intrat în faza finală a unui sezon care părea cel mai slab din istoria recentă, dar erorile adversarilor ar putea fi speculate. Allegri a avut foarte multe probleme în acest sezon și tot ce poate spera este ca transferul din iarnă să se dovedească decisiv pentru un final de vis. Ultima înfrângere din Serie A a lui Juve a fost în 27 noiembrie și vorbim despre o echipă cu spirit de campioană. Empoli, Spezia și Sampdoria sunt următorii trei adversari și 9 puncte din aceste meciuri ar crea o presiune mare pentru rivalele mult mai bine plasate în acest moment.
Transferul spectaculos al lui Dusan Vlahovic poate fi cheia pentru un final de sezon inimaginabil acum 2 luni pentru fanii lui Juve. Golgheterul sârb adus de la Fiorentina a marcat la debutul în Serie A pentru Juventus și a înscris la numai 32 de secunde la debutul în Champions League.
Atalanta este în cădere liberă în Serie A și după o serie de 5 meciuri fără victorie în Serie A se poate gândi doar o luptă pentru top 4. Echipa lui Gasperini are 44 de puncte din 25 de meciuri, iar victorii in restanțe ar putea să o ridice peste Juventus!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo