Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Laurentiis, săgeți către UEFA, după titlul cucerit de Napoli! Istvan Kovacs, atacat indirect

Nicu Savin

Publicat 05/05/2023 la 20:07 GMT+3

Aurelio De Laurentiis a avut un discurs entuziasmant după ce Napoli a devenit campioana Italiei, după 33 de ani. Patronul formației lui Spalletti a spus că următorul său obiectiv este să facă din Napoli campioana Europei, subliniind că UEFA și arbitrajele slabe au stat în calea acestui lucru în actualul sezon. Evident, De Laurentiis s-a referit la arbitrajul lui Istvan Kovacs din meciul cu Milan.

Aurelio De Laurentiis festeggia con i giocatori la Coppa Italia vinta dal Napoli nella stagione 2019-20

Credit imagine: Getty Images

Napoli a cucerit titlul în Serie A după o pauză de 33 de ani, iar entuziasmul este la cote uriașe în orașul din sudul Italiei. Chiar dacă principalele merite le revin lui Spalletti și jucătorilor săi, Aurelio De Laurentiis este omul care a făcut posibil acest succes istoric.
Magnatul italian a preluat clubul într-un moment de cumpănă, în 2004, după ce echipa retrogradase în Serie C și avea datorii uriașe. La momentul respectiv a promis că în 10 ani va duce echipa în cupele europene, iar în următorii 10 va aduce un nou Scudetto sub Vezuviu. Și-a îndeplinit ambele obiective înainte de termen, iar euforia patronului a fost mare după ce Napoli a devenit matematic campioană.

De Laurentiis, atac indirect la Istvan Kovacs și UEFA, în euforia titlului cucerit de Napoli

Totuși, ambițiile lui De Laurentiis sunt mult mai mari de acum înainte, iar acesta a dezvăluit că vrea să o vadă pe Napoli campioana Europei. În acest sezon, formația lui Spalletti a fost eliminată de AC Milan în sferturile Champions League, iar De Laurentiis a ținut să aducă aminte că greșelile de arbitraj au avut un rol important. Patronul lui Napoli a trimis o săgeată la adresa UEFA și l-a atacat indirect și pe Istvan Kovacs, cel care a fost la centru în turul cu Milan, pe San Siro, meci în care napoletanii s-au simțit defavorizați de mai multe decizii.
"Sper că o nouă eră tocmai a început. Acum trebuie să câștigăm Liga Campionilor, vom încerca dacă arbitrii nu ne opresc. Anul acesta am fost cei mai buni și Milan ne-a eliminat doar pentru că arbitrajul nu a fost la înălțime. Dar acesta este fotbalul și asta este UEFA", a spus De Laurentiis, citat de Gazzetta dello Sport.
Pentru a-și îndeplini următorul vis, De Laurentiis va trebui să reziste tentației de a vinde cei mai buni jucători, care cu siguranță vor avea oferte de la cluburi mai mari. Proprietarul echipei a dat însă asigurări că proiectul său ambițios este abia la început. De asemenea, Spaletti ar putea fi ademenit cu salarii mai mari de alte cluburi, dar De Laurentiis a spus că nu se pune problema ca antrenorul să plece de la Napoli.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo