Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Laurentiis, în al 9-lea cer după titlul istoric al lui Napoli! Promisiunea făcută de patron

Cristian Mihală

Publicat 05/05/2023 la 07:54 GMT+3

Aurelio De Laurentiis, președintele lui Napoli, a anunțat următorul obiectiv pentru gruparea lui Spalletti, după titlul istoric cucerit: fanii pot visa la câștigarea Champions League.

Aurelio De Laurentiis, Scudetto

Credit imagine: Eurosport

Napoli a cucerit în mod oficial titlul de campioană a Italiei după remiza de aseară împotriva lui Udinese, scor 1-1. Echipa de lângă Vezuviu și-a adjudecat mult râvnitul Scudetto după o pauză de 33 de ani, la capătul unui sezon de vis în care nu a avut egal în Serie A.
După un astfel de sezon, fotbaliștii lui Napoli sunt la mare căutare, în frunte cu Kim Min-jae, Kvaratskhelia și Osimhen. Totuși, De Laurentiis a promis că echipa nu se va destrăma, dimpotrivă: proiectul formației din sudul Italiei e unul ambițios, având ca scop cucerirea Champions League. Anul acesta, Napoli a fost eliminată din faza sferturilor de finală în competiția supremă inter-cluburi, de Milan.
"Acesta este încununarea unei așteptări de 33 de ani. Când am ajuns aici, am zis că ne va lua 10 ani să ajungem în Europa, ceva ce am realizat anticipat, și alți 10 ani să câștigăm Scudetto. Am reușit asta mai devreme de asemenea! Acum ne lipsește să câștigăm încă un titlu și Champions League", a spus De Laurentiis, citat de Gazzetta dello Sport.
Napoli are un singur trofeu european în istoria sa, Cupa UEFA din 1988-1989, cucerită după o finnală cu Stuttgart (2-1 în Italia, cu gol Maradona și 3-3 în returul din Germania).

Spalletti rămâne la Napoli

Nu doar fotbaliștii lui Napoli sunt la mare căutare, ci și Luciano Spalletti, arhitectul din spatele titlului istoric al lui Napoli. Președintele clubului a oferit garanții că tehnicianul de 64 de ani va rămâne, indiferent de ce oferte va avea.
"Luciano Spalletti va rămâne aici. Proiectul nostru nu se încheie acum, este abia începutul", a mai spus De Laurentiis.
Spalletti a devenit, la 64 de ani și 58 de zile, cel mai bătrân antrenor care cucerește titlul în Serie A.
De Laurentiis este un personaj care iese deseori în față cu declarații controversate, dar faptul că Napoli există i se datorează în mare parte. El a salvat gruparea de lângă Vezuviu în urmă cu 19 ani, când clubul retrogradase în Serie C și adunase datorii uriașe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo