Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lecce l-a dat afară pe D'Aversa, după ce antrenorul i-a dat un cap în gură lui Thomas Henry

Cristian Mihală

Publicat 11/03/2024 la 12:11 GMT+2

Lecce l-a demis pe Roberto D'Aversa după ce antrenorul l-a lovit cu capul în figură pe atacantul lui Hellas Verona, Thomas Henry, la finalul partidei de pe Stadio Via del Mare, scor 0-1.

D'Aversa dà una testata ad un giocatore del Verona - Serie A 2023/2024

Credit imagine: Eurosport

Dacă iniţial s-a mărginit să condamne actul comis de antrenorul de 48 de ani, formaţia din sudul Italiei a hotărât în această dimineaţă că nu îşi mai poate asocia imaginea cu un astfel de tehnician.
"După incidentele petrecute la sfârșitul partidei Lecce-Verona, am decis să îl eliberăm din funcţie pe antrenorul Roberto D'Aversa. Mulțumim antrenorului și staff-ului său pentru munca depusă", a anunţat Lecce pe siteul oficial.

Gest grosolan al lui D'Aversa, după Lecce - Verona 0-1

După meci, D'Aversa s-a îndreptat spre atacantul francez şi l-a lovit scurt cu capul în figură pe Henry, care a căzut, dar s-a ridicat imediat. Ambii au primit cartonaşe roşii, iar Henry a fost reţinut de coechipieri şi stafful echipei pentru a nu-i aplica o corecţie antrenorului de 48 ani.
''US Lecce condamnă cu fermitate gestul antrenorului său, fiind contrar principiilor şi valorilor acestui sport'', se arăta în comunicatul clubului din Serie A emis aseară.
D'Aversa şi-a cerut apoi scuze şi a susţinut că jucătorii oaspeţi au încercat să-i provoace pe ai lui în timpul meciului cu implicaţii în zona retrogradării: ''Au fost nişte provocări în ultimele minute şi nu am vrut ca jucătorii mei să fie suspendaţi. Îmi cer scuze pentru gest, dar intenţia mea a fost să-i despart pe jucători, după ce în ultimele şapte sau opt minute au fost provocări continue''.
''Am intrat în contact cap la cap cu Henry, dar nu l-am lovit pe jucătorul veronez cu capul, nici nu am fost lovit. A fost un contact fizic'', a explicat D'Aversa, deşi imaginile arată clar că a fost vorba de o lovitură, chiar dacă aceasta nu a avut o mare intensitate.
Lecce ocupă locul 15 cu 25 puncte, cu unul mai mult decât Frosinone (locul 18), primul club aflat sub linia retrogradării. Verona este a 13-a cu 26 puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo