Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalistul debutat de Rădoi la națională, pe lista a două cluburi din Serie A! Unde ar putea ajunge

Bianca Dumitru

Publicat 12/01/2022 la 16:41 GMT+2

Andrei Rațiu, fundașul pe care Mirel Rădoi l-a titularizat în echipa națională a României, ar putea prinde în această iarnă un transfer important, fiind dorit de două echipe din Serie A: Salernitana și Bologna.

Echipa națională a României

Credit imagine: Getty Images

Andrei Rațiu a debutat în echipa națională de seniori a României la începutul lunii septembrie 2021, în meciul cu Islanda din preliminariile Campionatului Mondial din Qatar. Fotbalistul s-a remarcat rapid drept unul dintre oamenii de bază din lotul lui Mirel Rădoi, iar mai multe cluburi din Europa au început să fie interesate de el.
După ce anul trecut jurnaliștii din Spania au anunțat că Rațiu este dorit de Sporting Lisabona și Braga, presa din Italia a scris acum că pe urmele românului se află două echipe din Serie A.
Este vorba despre Bologna, echipa antrenată de Sinisa Mihajlovic, care ocupă locul 12 în clasament, și despre Salernitana, care este pe ultima poziție. Potrivit jurnaliștilor italieni, transferul lui Andrei Rațiu în formația lui Stefano Colantuono depinde de plecarea lui Nadir Zortea, fotbalist care a fost împrumutat în acest sezon de la Atalanta.
Românul în vârstă de 23 de ani, cotat de site-ul transfermarkt.com la 1 milion de euro, a mai evoluat de-a lungul carierei la Villarreal și ADO Den Haag, în prezent fiind legitimat la Huesca, echipă din a doua ligă a Spaniei.
Citește și:

Andrei Rațiu, lăudat în presa din Spania după debutul la națională

Andrei Rațiu a debutat la naționala României sub comanda lui Mirel Rădoi, iar fundașul dreapta a impresionat în partidele pe care le-a jucat sub tricolor.
Ulterior, în octombrie 2021, jurnaliștii publicației Marca au scris că Rațiu este dorit de Sporting Lisabona și de Braga, ca urmare a evoluțiilor solide în tricoul naționalei.
Aceeași sursă i-a dedicat un material românului, om de bază în naționala lui Rădoi, care s-a achitat foarte bine de sarcinile defensive și s-a descurcat în fața unor adversari puternici.
"Evoluțiile sale l-au ajutat. I-a pus pe directorii sportivi de la diferite echipe să-l urmărească. Huesca a realizat un transfer inteligent prin aducerea unui jucător care promite mult. Fundașul de 23 de ani era deja ținta mai multor echipe înainte să ajungă la Huesca.
Principalul club care îl urmărește este Sporting Lisabona. Îl are pe român pe listă, în caz că pleacă Pedro Porro. O altă echipă care l-a dorit a fost Braga, iar printre primele opțiuni l-a avut și Famalicao, care a optat pentru argentinianul Hernan De la Fuente", au anunțat jurnaliștii spanioli la jumătatea lunii octombrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo