Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter a înregistrat cea mai mare pierdere financiară din istoria Serie A! Criza s-ar putea adânci

Nicu Savin

Publicat 30/09/2021 la 16:41 GMT+3

Inter este unul dintre cluburile care au fost afectate cel mai mult de pandemia de Covid-19. Campioana Italiei și-a pierdut în această perioadă principalii sponsori, iar acest lucru se vede în bilanțul financiar pe sezonul trecut, în care clubul de pe Meazza a înregistrat pierderi record pentru fotbalul din "Cizmă".

Dzeko firma il pareggio in Inter-Atalanta - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Inter a cucerit titlul în Italia în sezonul trecut, dar problemele financiare s-au abătut asupra clubului ca o avalanșă. Afacerile proprietarilor chinezi au fost grav afectate de pandemie, iar aceștia au anunțat că nu mai pot investi sumele planificate.
Ca atare, Inter a fost nevoită să renunțe la 2 dintre cei mai buni jucători din stagiunea trecută, Romelu Lukaku și Achraf Hakimi. Banii obținuți au ajutat clubul să rămână pe linia de plutire în plan financiar, dar acest lucru a dus la plecarea lui Antonio Conte, principalul artizan al performanței de anul trecut. Conte își dorea investiții masive în continuare pentru ca echipa să performeze și în plan european, iar când i s-a spus că acest lucru nu e posibil, a preferat să plece.
Citește și:

Inter, pierderi record pentru Serie A

Clubul din Milano a făcut astăzi public bilanțul financiar pe sezonul trecut, iar cifrele arată înfiorător. Conform Gazzetta dello Sport, Inter a pierdut 245,6 milioane de €, cea mai mare pierdere înregistrată vreodată de un club din Italia într-un sezon. Pe locul secund în topul pierderilor din stagiunea trecută se află Juventus, care are un minus de 210 milioane de €.
Situația lui Inter s-ar putea agrava și mai mult în următoarele luni. În condițiile în care bugetul este atât de șubred, banii din Champions League devin foarte importanți, dar Inter nu stă bine deloc în această competiție. Echipa lui Simone Inzaghi are un singur punct după 2 partide în grupa din care mai fac parte Real Madrid, Sheriff Tiraspol și Șahtior Donetsk. Calificarea în optimi ar aduce în jur de 20 de milioane de € în vistieria clubului, iar avansarea în fazele superioare ar rotunji și mai mult această sumă.
Inter nu a trecut nici anul trecut de grupe, terminând pe ultimul loc într-o grupă cu Real Madrid, Borussia Monchengladbach și Șahtior Donetsk. O repetare a contraperformanței i-ar putea constrânge pe șefii de pe Meazza să apeleze din nou la vânzarea de jucători pentru a acoperi din cheltuieli, dar acest lucru ar însemna slăbirea vizibilă a valorii echipei.
Așadar, inter nu se află într-o situație deloc bună, chiar dacă în Serie A lucrurile merg destul de bine, "nerrazzurrii" fiind pe locul 3 după 6 etape, având 14 puncte, cu 4 mai puțin decât liderul Napoli.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo