Eriksen a fost la un pas de moarte în timpul partidei dintre Danemarca și Finalanda, de la EURO 2020. Mijlocașul danez a suferit un stop cardio-respirator și a fost salvat in-extremis de către medici. Ulterior, a suferit o operație pe cord, fiindu-i instalat un defibrilator, astfel că acum este în afara oricărui pericol.
Nefericitul episod ar putea însemna însă finalul carierei lui Eriksen. Chiar dacă acesta și-ar dori să continue la nivel profesionist, nu o va putea face la actualul său club, Inter, deoarece legea din Italia este foarte strictă și nu permite practicarea sportului de performanță a sportivilor care au trecut prin asemenea accidentări și au instalate asemenea dispozitive la inimă.
Ca atare, Inter se vede pusă în fața unui fapt împlinit, fiind obligată să nu-l folosească pe danez nici în cazul în care acesta ar fi apt de joc. Italienii sunt dispuși totuși să facă un gest impresionant, în cazul în care Eriksen ar decide să-și continue cariera într-o țară în care legea i-ar permite-o.
Serie A
Juventus a câștigat derby-ul cu Inter și a ajuns la patru victorii consecutive în Serie A
06/11/2022 LA 21:45
Citește și:

Inter, dispusă să-l vândă pe Eriksen pe o sumă modică, la o echipă unde și-ar putea continua cariera

Cota de piață a lui Eriksen înainte de EURO 2020 era de 18,5 milioane de €, dar oficialii de pe Meazza sunt dispuși să-l cedeze pe mijlocașul de 29 de ani pe o sumă mult mai mică, tocmai pentru a-l ajuta pe acesta să continue fotbalul la nivel profesionist. Totuși, campioana Italiei se așteaptă să primească despăgubiri financiare din partea UEFA, care este obligată să facă acest lucru pentru cluburi în cazul tuturor fotbaliștilor care lipsesc o perioadă îndelungată din cauza unor accidentări suferite la meciurile dintre echipele naționale.
"Chiar dacă în condițiile actuale jucătorul (n.r. Eriksen) nu mai poate obține drept de joc în Italia, el ar putea face acest lucru în alte țări, unde ar avea posibilitatea să își desfășoare din nou activitatea. Cum activitatea sa sportivă este suspendată în Italia, vânzarea jucătorului către un club din străinătate nu este exclusă.
De asemenea, nu este exclusă acceptarea unor pierderi financiare în cazul unui transfer, mai exact al unui procent semnificativ din cota sa de piață. În cele din urmă,este important de menționat faptul că se așteaptă ca UEFA să ofere o compensație pentru sezonul actual, întrucât accidentarea a avut loc în timp ce juca pentru echipa națională, la o competiție organizată de forul continental", a fost comuncatul transmis de Inter, preluat de calciomercato.com.
Până în acest moment, Eriksen nu și-a manifestat dorința de a reveni pe teren, chiar dacă medicii i-ar permite-o. Totuși, anunțul celor de la Inter îi oferă siguranța că dacă va dori să revină în fotbalul profesionist nu va fi blocat de actualul său club.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Serie A
#VOCE Duminica, pierzi sau câștigi un “anticipo”
06/11/2022 LA 07:50
Liga Campionilor UEFA
Bayern Munchen, premieră în UCL, după victoria cu Inter! Ce a reușit echipa lui Nagelsmann
01/11/2022 LA 22:53