Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter - Juventus 1-1. Derby d'Italia, decis în minutul 89, de VAR

Cristian Mihală

Actualizat 24/10/2021 la 23:54 GMT+3

Inter şi Juventus s-a încheiat 1-1, după o partidă decisă de VAR. Bianconerii au egalat în minutul 89, după ce arbitrul a fost informat că Dumfries a avut o intrare neinspirată la Alex Sandro.

Paulo Dybala

Credit imagine: Getty Images

După un start de sezon complet ratat, "Bătrâna Doamnă" şi-a revenit și a obținut 7 victorii și un egal în toate competițiile, în 8 partide. Ultimele 4 dispute jucate de băieții lui Allegri au fost câștigate cu același scor, 1-0, semn că apărarea a fost reglată complet, după ce sezonul trecut aici au fost marile probleme.
Disputa cu Inter avea o însemnătate aparte pentru piemontezi, dincolo de rivalitate. Un succes ar fi însemnat egalarea în clasament a nerazzurrilor și reintrarea cu șanse mari în lupta pentru lo scudetto.
Stafful lui Juve a surprins în confruntarea de pe Meazza: Chiesa și De Ligt au fost preferați lui Kulusevski și Chiellini. Dacă revenirea căpitanului e de înțeles, în contextul experienței sale, renunțarea la italianul din atac a fost o decizie îndrăzneață. Allegri a mizat probabil pe faptul că suedezul a jucat foarte bine în Liga Campionilor, cu Zenit, dar nu a tras lozul câştigător de această dată.
Partida a început în nota de dominare a lui Inter, care nu a avut doar posesia, dar a fost şi mai periculoasă în atac. Acest lucru s-a tradus într-un gol marcat repede, Dzeko deschizând scorul în minutul 17.
După un şut excelent al lui Calhanoglu, mingea a revenit în careu, de unde bosniacul a împins-o în avut de îndeplinit o simplă formalitate.
Dzeko are un sezon de vis, după transferul de la Roma. Bosniacul avea doar 4 goluri în disputele cu Juventus până azi, cele mai puține goluri înscrise împotriva unei formații pe care a întâlnit-o de cel puțin 10 ori, în Serie A.
Oaspeţii au acuzat şocul şi nerazzurrii au fost în continuare mai prezenţi în atac, iar prima repriză s-a încheiat cu o fază controversată, la care Inter a cerut penalty. Băieţii lui Simone Inzaghi au văzut un henţă la Chiellini, dar arbitrul apucase să fluiere finalul reprizei, iar VAR-ul nu a intervenit.
CITEŞTE ŞI:

VAR-ul a decis partida Inter - Juventus

De la cabine s-au întors alte echipe, iar intrările lui Dybala şi Chiesa au adus mai mult pericol la poarta lui Handanovic. Pe contre, Dzeko şi Perisic au avut ocazia să facă 2-0, dar, per total, partea secundă a fost dominată de "Bătrâna Doamnă".
Inter s-a apărat exact pe final, ţinând pericolul departe de propria poartă, dar arbitrajul video a intervenit la o fază care i-a scăpat arbitrului. Acesta s-a dus să consulte imaginile şi a stabilit că Dumfries l-a faultat pe Alex Sandro.
De pe margine, Simone Inzaghi a protestat vehement, aruncând un prosop, lucru ce i-a atras eliminarea. Dybala, revenit după accidentarea suferită, a executat cu calm penaltyul primit şi a adus un egal ce la un moment dat părea nesperat pentru suporterii torinezi.
Inter nu profită de semi-eşecurile din această etapă ale Romei şi Atalantei şi nu se distanţează de acestea. Lautaro Martinez&Co sunt la 7 puncte de Napoli, liderul care până în această etapă avea victorii pe linie în Serie A. De partea cealaltă, Juve e pe 6, dar e la doar un punct de un loc de Champions League.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo