Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#OleOut, doar o chestiune de timp, după 0-5 cu Liverpool. Marele favorit să vină pe banca lui United

Cristian Mihală

Publicat 24/10/2021 la 23:02 GMT+3

Ole Gunnar Solkskjaer pare să îşi fi pierdut mare parte din sprijinul conducerii, după 0-5 pe teren propriu cu Liverpool. Oficialii de pe Old Trafford iau din ce în ce mai serios aducerea lui Conte pe Old Trafford, dar nu s-a renunţat complet nici la varianta Zidane.

Solskjaer, înainte de United - Liverpool 0-5

Credit imagine: Eurosport

United are 3 înfrângeri în ultimele 4 partide de campionat, iar distanţa faţă de liderul Chelsea a ajuns deja la 8 puncte. Despre titlu deja nu se mai poate vorbi, având în vedere că trupa lui Tuchel, Liverpool şi City par din altă ligă faţă de "diavoli", însă cu Solksjaer la cârma echipei United ar putea risca să piardă chiar şi un loc de Champions League. Leicester şi West Ham evoluează din ce în ce mai bine şi, după ce anul trecut ambele au fost la un pas să prindă un loc în primele 4, acum ar putea să îi sufle acest loc lui United. Mai ales dacă Ronaldo&Co nu schimbă partitura și evoluează în continuare la fel de slab cum au făcut-o duminică seară, cu Liverpool.
"Când echipa e întărită cu Varane, Jadon Sancho și Ronaldo și joci mai slab decât sezonul trecut, atunci e vina antrenorului", a fost concluzia analiştilor Sky Sports încă de la înfrângerea cu Leicester, de etapa trecută, când "diavolii" au primit "doar" 4 goluri.
Acum, după o săptămână în care United a încasat 11 goluri (două în victoria cu Atalanta, din UCL), conducerea pare să îşi fi pierdut total încrederea în Solskjaer.
CITEŞTE ŞI

Conte, mare favorit să îl înlocuiască pe Conte

Pentru United, urmează dueluri cu Spurs, City, Atalanta, Chelsea şi Arsenal. Şi, dacă lucrurile nu vor fi reglate, criza de la club poate atinge niveluri nebănuite, fără precedent în ultimii 35 de ani.
Chiar dacă a beneficiat de sprijinul conducerii, încrederea în Solskjaer pare să fi ajuns la limită. Ole intră în al 4-lea an de contract cu United, din decembrie, iar în această perioadă clubul nu a câştigat vreun trofeu.
E evident că tehnicianul nordic e limitat şi nu poate concura într-un campionat în care Klopp, Tuchel sau Guardiola sunt cu multe clase peste el. S-a tot vorbit de alibiul reprezentat de Alex Ferguson, care la începutul carierei sale pe Old Trafford, nu a avut rezultate, dar pare un sacrilegiu să îl compari pe nordic cu legendarul scoţian.
În consecinţă, se vorbeşte tot mai mult despre posibilitatea ca Antonio Conte să preia echipa. Iniţial, italianul a fost pe lista şefilor de pe Teatrul Viselor, dar s-a ajuns la concluzia că are o filosofie despre fotbal nepotrivită faţă de cea a lui United, fiind prea defensiv. United a avut experienţa nefericită numită Mourinho şi nu ar fi vrut să aducă la club un antrenor care are multe lucruri în comun cu "Specialul", din punct de vedere al modului în care vede fotbalul.

Garanţiile oferite de aducerea lui Conte la United

Totuşi, ultimele evoluţii ale lui United par că nu oferă alternative, eventuala venire a lui Conte fiind una dintre puţinele variante de salvare a clubului.
United are un lot world class, fără îndoială, iar un antrenor de valoare, care să organizeze o defensivă debusolată (doar cu Wolves "Diavolii" nu au luat gol sezonul ăsta) poate fi începutul unei perioade de graţie. Mulţi compară situaţia de la United cu ce s-a întâmplat anul trecut la Chelsea. Odată cu înlocuirea lui Lampard de către Tuchel, "albaștrii" au devenit de neoprit, cucerind Liga Campionilor şi fiind, în opinia multor specialişti, principalii favoriţi la titlu în Premier League.
Conte are marele avantaj că e liber de contract şi ar putea veni imediar, iar atu-urile numite Chelsea (unde a luat titlul) şi Inter (unde a oprit supremaţia lui Juventus) reprezintă lucruri de care oficialii din Manchester nu au cum să nu ţină cont.
În ultima săptămână, s-a vorbit enorm despre faptul că miliardarii lui Newcastle l-au ofertat pe Conte, dar acesta ar fi refuzat tocmai pentru că şefii de pe Old Trafford ar fi reluat discuţiile cu el şi ar simţi că postul de antrenor al lui United e mai aproape ca niciodată.
Presa engleză susţine şi că pista Zinedine Zidane nu e abandonată total, chiar dacă francezul, prin vocea agentului său, a anunţat că Zizou nu ia în calcul Premier League, nefiind un campionat care să i se potrivească.
Omul care a scris istorie la cârma lui Real Madrid, cucerind trei Ligi ale Campionilor la rând, pare că e interesat să devină din 2022 selecţionerul Franţei, însă nu e exclus ca şefii lui United să îl convingă, într-un final, să îşi reconsidere opţiunile.

Solskjaer, discurs aiuritor după United - Liverpool 0-5

Solskjaer nu doar că nu pare să aibă abilităţile să scoată echipa din criza în care a băgat-o, dar are şi un discurs care, uneori, pare rupt de realitate. El a încercat să explice de ce a folosit o abordare atât de ofensivă în debutul meciului, expunându-se enorm; dar a făcut-o folosind ca argument faptul că la fel a jucat cu Liverpool în ultimii doi ani și jumătate. Singura problemă e că în acea perioadă United nu a câștigat vreodată contra marii rivale, în campionat. A obținut doar un succes, în FA Cup, 3-2. La ultima vizită a lui Liverpool pe Teatrul Viselor, în primăvară, Salah&Co s-au impus cu 4-2.
"Eu sunt vinovat. Stafful tehnic al lui United e foarte, foarte bun, e briliant. Eu am fost cel care a decis tactica și abordarea partidei. În ultimii doi ani și jumătate am avut aceeași abordare în partidele cu Liverpool, dar azi ei au fructificat fiecare ocazie pe care și-au creat-o. Suntem Manchester United și vreau ca întotdeauna să controlăm meciurile, să arătăm autoritate pe teren, dar azi nu s-a întâmplat așa", a mai spus Ole.
Ridicolul declarațiilor sale a atins apogeul în momentul în care a încercat să justifice rușinea de azi făcând trimitere la o altă partidă în care United a fost surclasată. Anul trecut, "diavolii" au fost învinși de Spurs cu un scor de tenis, iar Ole pare mulțumit de meciul de azi, prin comparație. Mai mult, el a explicat că nu va demisiona, deși majoritatea fanilor cer asta, susținând că a dus echipa "prea departe" pentru a renunța. United e în prezent pe 7, la 8 puncte de Chelsea și nu a mai învins pe nimeni pe Old Trafford de o lună și jumătate, de la victoria cu United.
"Sezonul trecut am pierdut cu 6-1 cu Spurs și am făcut un meci mult mai rău. Nici nu se poate compara cu ce a fost în seara asta. Nu mă voi da la o parte, am ajuns prea departe ca grup. Suntem prea aproape de ce ne-am propus ca să renunț acum", a concluzionat Solskjaer.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo