Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conte i-a spus "NU" lui Newcastle. Principalul argument al italianului

Cristian Mihală

Publicat 20/10/2021 la 11:47 GMT+3

Antonio Conte a refuzat oferta venită de la Newcastle, deși era una foarte tentantă din punct de vedere financiar. Italianul speră să fie instalat pe banca lui Manchester United.

Antonio Conte and Cristiano Ronaldo amid links of the Italian moving to Old Trafford

Credit imagine: Eurosport

De două săptămâni, de când arabii au preluat pe Newcastle, se vorbește intens despre înlocuirea lui Steve Bruce, tehnicianul care i-a dus pe jucătorii de pe St.James' Park pe penultimul loc în Premier League.
Planul noilor patroni e unul grandios, lucru justificat în contextul în care au o avere de peste 320 de miliarde de euro. Steve Bruce e încă în funcție, dar asta doar pentru că nu a fost găsit încă un înlocuitor pe măsură. Ținta numărul unu a fost, potrivit Gazzetta dello Sport, Antonio Conte, omul care a scris istorie cu Juventus și Inter, făcând din aceasta din urmă campioana Italiei, după o perioadă de un deceniu în care "Bătrâna Doamnă" a dominat fotbalul din Serie A.
În vară, Conte a plecat de pe Giuseppe Meazza din cauza problemelor financiare avute de patronii chinezi, care s-au văzut nevoiți să renunțe la doi dintre cei mai buni jucători (Lukaku, ajuns la Chelsea și Hakimi, transferat de PSG).
Tehnicianul italian a simțit că nu mai poate face performanță la cârma nerazzurrilor și e gata acum de o nouă provocare. Viitorul îi e legat de Premier League, cel mai bun campionat din lume, dar englezii anunță că oferta făcută de Newcastle a fost refuzată. În primul rând pentru că știe că e nevoie de timp ca să facă din "coțofene" o forță, iar provocarea e una riscantă. Dar, la fel de important a fost și visul lui Conte de a o antrena pe Manchester United.
CITEȘTE ȘI:

Conte îl așteaptă la cotitură pe Solskjaer

În ultima perioadă, s-a vorbit despre doi antrenori drept posibili succesori ai lui Solskjaer. Norvegianul are 4 înfrângeri în ultimele 7 partide în toate competițiile și e într-o situație delicată. Deocamdată, la nivel declarativ, Ole se bucură de susținerea conducerii, dar există o serie de speculații privind înlocuirea lui.
S-a vorbit că Ronaldo ar fi făcut deja lobby pentru Zidane, fostul său antrenor de la Real, dar francezul nu pare dispus să vină în Premier League, campionat considerat că nu se mulează pe stilul său. Zizou visează postul de selecționer al Franței, unde cel mai probabil va ajunge în 2022.
Ca atare, Conte e de departe cel mai valoros antrenor liber de contract din acest moment, iar italianul visează să ajungă pe Old Trafford și să facă din United campioana Angliei, așa cum a făcut cu Chelsea acum câțiva ani.
Inițial, s-a spus că cei din boardul "diavolilor" nu l-ar dori pe italian, fiind un antrenor prea defensiv pentru filosofia lui United. Dar există semnale tot mai clare că între timp oficialii din Teatrul Viselor au reanalizat opțiunile și par deschiși să înceapă negocierile cu Antonio Conte, dacă Solskjaer nu scoate echipa din criză. Se vorbește chiar că Ole ar fi primit un ultimatum, fiind nevoit să scoată măcar o victorie și un egal din următoarele partide (azi, cu Atalanta, în Champions League și duminică, împotriva marii rivale, Liverpool).
Independent de aceste rezultate, postul lui Solskjaer pare în mare pericol, în contextul în care echipa suferă mult la nivel de exprimare, iar United va întâlni în următoarea lună și jumătate pe Liverpool, Spurs, City, Chelsea și Arsenal.
În consecință, știindu-i programul lui United, Conte a ales să refuze Newcastle, sperând că va primi șansa de a antrena formația care se identifică, grație lui Ferguson, cu istoria modernă a fotbalului britanic.
Pentru "diavoli" urmează așadar în campionat derbyul Angliei, contra marii rivale, Liverpool. Disputa va fi duminică, de la 18:30, în direct pe Eurosport 1.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo