Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter - Juventus | Orgolii și multă pasiune în jurul unui derby care a decis de multe ori titlul în Italia

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 24/10/2021 la 10:30 GMT+3

În această seară va avea loc Derby d’Italia, confruntarea dintre Inter și Juventus anunțându-se una spectaculoasă, ambele echipe dorind să reducă diferența față de liderul Napoli. În acest sezon, atât Inter, cât și Juventus, se află într-o perioadă dificilă, având probleme financiare. Va putea "Beppe" Marotta, directorul general al lui Inter, să reprezinte asul din mâneca milanezilor?

Lautaro Martinez, de Ligt - Inter-Juventus - Coppa Italia 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Radu Florea
Un moment important al rivalității dintre Inter și Juventus a fost reprezentat de scandalul Calciopoli, scandal al cărei protagonistă a fost Juventus, torinezii fiind retrogradați în liga a 2-a după ce au fost găsiți vinovați pentru aranjarea unor meciuri. O altă sancțiune pentru echipa din Torino a fost reprezentată de anularea campionatelor câștigate în 2005 și 2006, pentru ca titlul din 2005 să fie acordat rivalilor de la Inter. Odată cu retrogradarea lui Juventus și cu jucătorii excepționali pe care Inter i-a avut în acea perioadă, milanezii au dominat fotbalul italian timp de 5 ani. Această perioadă foarte bună din istoria lui Inter a culminat cu tripla istorică din 2010, succes la baza căruia a stat briliantul antrenor portughez, Jose Mourinho.
După succesul din 2010, a urmat o perioadă dificilă pentru clubul din Milano, odată cu plecarea lui Massimo Moratti de la club, în urma problemelor financiare pe care celebrul patron al lui Inter le-a avut, probleme financiare cauzate de criza economică din 2008.
Inter - Juventus | "Beppe" Marotta, omul care a stat la baza succesului lui Juventus din ultimul deceniu
După tripla câștigată de Inter în 2010, a venit rândul lui Juventus să domine campionatul italian. Din anul 2012, Juventus a câștigat 9 campionate la rând, 5 Cupe ale Italiei și 5 Supercupe ale Italiei, clubul din Torino reușind să ajungă și în două finale de Champions League în această perioadă, în 2015 și 2017. Acești ani de supremație ai lui Juventus au avut la bază transferurile făcute de Giuseppe "Beppe" Marotta, omul adus de torinezi în anul 2010 pentru a revitaliza clubul patronat de Andrea Agnelli. Marotta a reușit să materializeze transferurile lui Lichsteiner, Pirlo, Vidal, Bonucci, Tevez, oamenii care au stat la baza succesului torinezilor, pentru un total de sub €50 milioane, promovându-i pe Marchisio și Pogba de la propria academie.
Beppe Marotta - Inter-Borussia Dortmund - Champions League 2019/2020 - Getty Images
În anul 2018, Marotta, odată cu teminarea contractului său cu Juventus, a plecat de la echipa din Torino, devenind noul director al lui Inter. Plecarea lui "Beppe Marotta" de la Juventus a marcat începutul perioadei nefaste a torinezilor. Transferurilor nereușite făcute de echipa antrenată de Allegri, puse cap la cap cu problemele financiare pe care Juventus le-a întâmpinat în ultima perioadă, au dus la întreruperea supremației torineze, deoarece sezonul trecut, Inter a reușit să câștige campionatul, remizând 0-0 în partida tur contra celor de la Juventus, pentru ca la retur să piardă cu 3-2 împotriva formației antrenate la acea vreme de Andrea Pirlo.
În acest început de sezon, Inter are 5 victorii, 2 egaluri și o înfrângere, situându-se pe locul 3 în clasament. De cealaltă parte, Juventus a avut un început slab de sezon, având 2 remize și 2 înfrângeri după primele patru etape. În urmatoarele patru meciuri de campionat, Juventus a obținut 12 puncte, reușind să avanseze din zona retrogradării până pe locul 7.
picture

Inter - Juventus | Analiza derby-ului de pe Meazza

Deși nu este o perioadă foarte bună din punct de vedere finianciar pentru niciuna dintre cele două echipe, atât Juventus, cât și Inter au șanse la cucerirea campionatului în acest sezon și cu siguranță ne vor oferi o partidă spectaculoasă duminică seară, ambele echipe țintind victoria pentru a reduce astfel diferența față de liderul distanțat al acestui moment din Serie A, Napoli.
Derby-ul Inter - Juventus va fi de la ora 21.45 și va putea fi urmărit în format livetext pe Eurosport.ro.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo