Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus, prima reacție oficială, după penalizarea de 15 puncte! Decizia anunțată de "bianconeri"

Nicu Savin

Publicat 21/01/2023 la 08:17 GMT+2

Juventus a fost penalizată cu 15 puncte pentru presupuse fraude fiscale realizate în ultimii 4 ani. Clubul torinez a emis un comunicat pe site-ul oficial prin care a anunțat că va face apel la decizia instanței, sperând la o eliminare sau diminuare a acestei sancțiuni.

Juventus Turin mit Punktabzug bestraft

Credit imagine: SID

Juventus se află în mijlocul unui scandal imens în Italia. Clubul torinez a fost anchetat și acuzat de fraudă fiscală, iar prima decizie a instanței a fost una cruntă: 15 puncte de penalizare, magistrații specificând clar că hotărârea trebuie aplicată în actuala stagiune.
Ancheta a scos la iveală numeroase nereguli ale vechii conduceri, în frunte cu președintele Agnelli. Concret, oficialii au apelat la practica schimburilor false” de jucător în: vânzări sau cunpărări încrucişate de fotbaliști, fără a face schimb de bani, dar care permit înregistrarea câştigurilor de capital în bilanţ, pentru a-l îmbunătăți. Astfel, Juventus ar fi înregistrat câștiguri fictive de 155 de milioane de € în ultimii 4 ani. În plus, s-au descoperit o serie de documente prin care clubul ar fi avut acorduri private cu unii jucător, printre care și Cristiano Ronaldo, pentru amânarea plății salariilor, lucru ascuns investitorilor.

Juventus anunță că va ataca decizia instanței

Evident, decizia depunctării a venit ca un trăznet pentru piemontezi, dar actuala conducere speră să beneficieze de clemență. La scurt timp după verdictul dat de justiție, pe site-ul oficial al clubului a apărut un comunicat oficial prin care se anunță că se va face apel la această decizie.
"Juventus Football Club SpA comunică: Curtea Federală de Apel – Secțiuni Unite, având în vedere contestația în revocare în temeiul art. 63 din Codul Justiției Sportive propus de Procurorul Federal, a declarat recursul în revocare admisibil și, prin urmare, a revocat decizia Curții Federale de Apel, Secțiuni Unite, nr. 0089/CFA-2021-2022 din 27 mai 2022 și, ca urmare, a dispus penalizarea cu 15 puncte în clasament pentru Juventus, care urmează să fie executată în actualul sezon fotbalistic și suspendarea temporară pentru directorul sportiv, Federico Cherubini pentru 16 luni de zile.
Prin sentința revocată, Curtea Federală de Apel a respins plângerea depusă de Parchetul Federal împotriva deciziei Tribunalului Național Federal care, la rândul său, a achitat Juventus și celelalte persoane amânate pentru lipsa oricărei abateri disciplinare în legătură cu la evaluarea efectelor unor transferuri, ale drepturilor de înregistrare ale jucătorilor și asupra bilanţurilor şi recunoaşterea câştigurilor de capital. Juventus așteaptă publicarea motivelor acestei decizii și anunță de pe acum contestația la Collegio di Garanzia dello Sport (Colegiul de Garantare Sportivă) în temeiul Codului Justiției Sportive.", se arată în comunicatul emis pe site-ul oficial.
Presa italiană anunță că procedura prin care Juventus încearcă să scape cu fața curată este una de durată. Concret, "Collegio di Garanzia" nu poate modifica hotărârea Curții de Apel și, astfel, să elimine sau să reducă cele 15 puncte de penalizare aplicate lui Juventus, ci poate doar să o trimită înapoi pentru o nouă sentință, în cazul unor vicii de formă și/sau încălcări ale dreptului la apărare. Prin urmare, odată ce apelul lui Juventus va fi primit, în câteva săptămâni vom ști data audierii care va avea loc la Collegio di Garanzia. Apoi, eventual, în cazul unui rezultat negativ (adică confirmarea celor 15 puncte de penalizare), clubul va mai putea face apel doar la "TAR Lazio", instanța care va emite o decizie definitivă și irevocabilă.
În urma acestei depunctări, Juventus coboară de pe locul 3 până pe locul 11 în Serie A, ajungând la 22 de puncte. Șansele pentru a mai prinde un loc de cupe europene sunt extrem de mici, în condițiile în care Atalanta, echipa de pe locul 6, loc care duce în preliminariile Conference League, are 36 de puncte.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo