Articol scris de Radu Florea
La începutul anilor 70`, Silvio Berlusconi era un antreprenor care se afla la început de drum, folosindu-se de relațiile tatălui său, Luigi Berlusconi, pentru a încerca să revoluționeze atât industria imobiliară, cât și industria televiziunii. Silvio, fiind un experimentat om de marketing și comunicare, a înțeles că, pentru a-și îndeplini planurile mărețe, avea nevoie de publicitate. Cum altfel ar fi putut să obțină mai bine publicitatea de care avea nevoie decât prin cumpărarea unui club de fotbal? În anii 70`, atât Milan, cât și Inter, erau două echipe care nu stăteau deloc bine din punctul de vedere al performanțelor, însă Inter reprezenta marea echipă a orașului Milano, cucerind 2 Cupe ale Campionilor în anii 60`.
Serie A
Silvio Berlusconi, pe modelulul patronilor români! "Voi interveni în deciziile tactice de la Monza"
20/09/2022 LA 08:57
Celebrul avocat al "nerazzurrilor", Peppino Prisco, a spus povestea pasiunii lui Berlusconi pentru Inter, o poveste care nu a devenit niciodată istorie. Această slăbiciune a lui Berlusconi pentru Inter a luat naștere încă de pe vremea când fostul prim-ministru al Italiei era un băiat, Silvio Berlusconi declarând că este legat de familia Moratti în repetate rânduri, deoarece mama lui Silvio a fost unită prin relații de muncă cu Angelo, tatăl lui Masimo Moratti. Potrivit zvonurilor, au existat două tentative din partea lui Berlusconi de cumpărare a Interului. La începutul anilor 80`, Berlusconi l-a întrebat pe Sandro Mazzola dacă poate să medieze cu Fraizzoli, patronul "nerazzurrilor" de la acea vreme, preluarea lui Silvio a Interului. Deși Inter trecea printr-o perioadă grea, Fraizzoli a refuzat oferta făcută de Berlusconi, deoarece nu dorea să-și vândă echipa unui "rossoner". Mulți au fost de părere că preluarea lui Inter ar fi reprezentat o afacere mult mai bună pentru Berlusconi la acea vreme și că acesta ar fi fost motivul pentru care magnatul italian dorea să devină patronul "nerazzurrilor", Inter fiind la acea vreme simbolul Canale 5, canal de televiziune deținut chiar de Berlusconi. Referitor la tentativele sale de a o cumpăra pe Inter, Berlusconi a declarat: " M-am trezit susținând Inter fără să vreau, pentru că sunt o persoană care își iubește foarte mult orașul. Bineînțeles că inima mea este milaneză în derby. Este un sentiment milanez pe care l-am avut în mod natural. "
Berlusconi a susținut-o pe AC Milan încă din copilărie
După încercările eșuate de cumpărare a Interului, Berlusconi s-a reorientat, și în anul 1986 a preluat-o pe AC Milan, echipă care la acea vreme se afla la granița dintre prima și a doua ligă italiană de fotbal. La Milan, Berlusconi a creat două "generații de aur", cea a lui Rijkaard, Gullit, van Basten, antrenată de celebrul Arigo Sacchi, și cea a lui Kaka, Pirlo și Shevcenko, antrenată de ‟Don‟ Carlo Ancelotti, cucerind 29 de trofee în cei 31 de ani în care magnatul italian s-a aflat la coducerea " rossonerilor ".
https://i.eurosport.com/2016/07/19/1896840.jpg
"Să vorbesc despre Milan îmi amintește de copilăria mea, îmi amintește de tatăl meu. Vorbeam cu tatăl meu despre Milan în fiecare seară, când el se întorcea de la serviciu. Când mă întreba despre școală și teme, încercam imediat să îndrept conversația spre Milan. În acele zile nu câștigau niciodată nimic. Dar, cumva, m-a proiectat în acea echipă. M-am identificat cu fiecare jucător în parte. " a fost declarația lui Berlusconi cu privire la dragostea pe care a purtat-o pentru Milan încă din copilărie.
Chiar dacă mulți au fost cei care au susținut faptul că celebrul magnat italian ar fi fost un fan al Interului în tinerețe, acesta fiind motivul pentru care Berlusconi a forțat cumpărarea lui Inter cu prioritate față de Milan, putem spune că unpolitician de succes nu ar trebui să fie etichetat drept un suporter înrăit al unei singure echipe. Cert este că Berlusconi și-a pus amprenta asupra clubului AC Milan și asupra fotbalului italian, rămânând pentru totdeauna în inimile "rossonerilor" pentru deceniile pline de triumfuri pe care celebrul politician le-a avut alături de echipa care domina Europa în anii 90`.
Derby della Madonnina, Milan - Inter, a ajuns la episodul 229. La capitolul victorii, Inter este în avantaj cu 84-77. De la ora 21.45 cele două mari rivale se vor întâlni din nou, iar meciul va fi în format LiveText pe Eurosport.ro.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Cupa Mondială 2022 | Șansele Franței de a câștiga titlul mondial după accidentarea lui Benzema
20/11/2022 LA 07:39
Cupa Mondială FIFA
Benzema nu va juca la Cupa Mondială! Balonul de Aur 2022 a transmis un mesaj emoționant din Qatar
20/11/2022 LA 06:12