Rafael Leao este unul dintre motivele pentru care AC Milan se află la un punct de titlu în Serie A. Portughezul a făcut un sezon excelent în tricoul "rossonerilor", marcând 11 goluri și oferind 7 assist-uri în campionat. Atacantul lateral a fost exponențial în ultimele partide ale echipei lui Pioli, pasând decisiv de două ori în duelul de la Verona și deschizând scorul în meciurile cu Fiorentina și Atalanta.
Forma extraordinară pe care o traversează Leao și tinerețea sa (22 de ani) l-au adus în vizorul marilor echipe din Europa, iar Milan l-ar putea pierde în această vară. Conform Gazzetta dello Sport, PSG a făcut deja o ofertă de 70 de milioane de € pe numele lusitanului. Leao joacă fix pe același post ca Mbappe, iar parizienii îl consideră cea mai bună variantă pentru înlocuirea starului francez, care va pleca cel mai probabil la Real Madrid.
Milan își va schimba acționariatul din vară și noii proprietari promit investiții masive, care să readucă gruparea de pe San Siro în elita fotbalului european. În aceste condiții, vânzarea lui Leao nu este luată în calcul, dar jurnaliștii italieni scriu că Milan ar putea ceda în cazul în care oferta lui PSG va ajunge la 100 de milioane de €.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
ACUM 10 ORE
Citește și:

Rafael Leao, dorit insistent de PSG

Dacă va fi vândut pe această sumă, Rafa Leao va deveni de departe cel mai scump jucător din istoria Milanului. Kaka se află momentan în fruntea acestui top, brazilianul fiind cedat în 2009 la Real Madrid pentru 67 de milioane de €.
Cei mai scumpi jucători plecați de la Milan
  • 1.Kaka - Real Madrid - 67 de milioane de €
  • 2.Andriy Shevchenko - Chelsea - 44 de milioane de €
  • 3.Thiago Silva - PSG - 42 de milioane de €
  • 4.Leonardo Bonucci - Juventus - 35 de milioane de €
  • 5. Krzysztof Piatek - Hertha Berlion - 24 de milioane de €
Rafael Leao a fost cumpărat de Milan în 2019, de la Lille, pentru 29,5 milioane de €. Contractul său cu formația de pe San Siro este valabil până în 2024, dar agentul său, celebrul Jorge Mendes, a avut deja câteva întrevederi cu șefii clubului pentru a dicuta o prelungire a acordului. Presa italiană susține că Leao are un salariu anual de numai 1,5 milioane de €, iar Milan vrea să-i ofere triplu (4,5 milioane de €) pentru a-și pune semnătura pe un nou contract.
Rămâne de văzut dacă portughezul va accepta, deoarece PSG ar putea plusa consistent în privința salariului. Leao ar fi al doilea jucător pe care Milan l-ar pierde în dauna celor de la PSG într-un singur an, după ce Donnarumma a ajuns liber pe Parc de Princes în vara trecută.
De notat că în cazul unei vânzări a lui Leao, nu toți banii vor ajunge în contul Milanului. Lille a păstrat 15% din drepturile federative ale jucătorului și va primi o sumă importantă dacă atacantul va schimba tabăra la finalul sezonului.
Fotbal
Newcastle, singura soluție? PSG vrea să scape de Neymar, dar brazilianul încă nu acceptă oferta
IERI LA 19:22
Fotbal
Cum arată 11-le starurilor care rămân libere de contract pe 1 iulie! Nume uriașe în atac
IERI LA 16:15