Cu 10 victorii și două egaluri în primele 12 etape din Serie A, formația lui Pioli a mers la Firenze în speranța că va depăși Napoli, care are unul dintre cele mai grele partide ale sezonului în această rundă (merge pe Giuseppe Meazza, pentru confruntarea contra campioanei, Inter).
Doar că speranțele "diavolului milanez" s-au risipit rapid, din cauza lui Ciprian Tătărușanu. Românul, care venea după poate cea mai bună partidă a sa la formația rossoneră (a fost omul meciului în Derby della Madonina, când a apărat un penalty), și-a "îngropat" de această dată echipa.
La un corner executat de pe partea dreaptă, goalkeeperul nostru a scăpat mingea inexplicabil, permițându-i lui Duncan să înscrie cel mai ușor gol din cariera sa (minutul 15). În zadar "Super Tătă" l-a certat pe Gabbia, reproșându-i că nu a intervenit, eroarea i-a aparținut în totalitate, mingea scăpată fiind una banală.
Premier League
Ibrahimovic și Ronaldo și-au "dat mâna". Cum a ajuns Manchester United "un club mic"
15/11/2022 LA 08:08
Milan a acuzat șocul și se părea că gazdele vor obține un succes fără emoții, după ce Saponara a marcat din golul lui Vlahovic, chiar înainte de pauză. Repriza a doua a întregit "coșmarul" oaspeților, după ce Vlahovic, puștiul minune al Fiorentinei, a dus scorul la unul de neprezentare (minutul 60).

Ibrahimovic a scris istorie, dar nu a putut repara eroarea lui Tătărușanu

Doar că pe teren a existat și un anume Zlatan Ibrahimovic, fotbalist care își va prelungi, la 40 de ani, contractul pe încă un sezon cu AC Milan. Suedezul a ridicat mănușa, atunci când cei mai mulți dintre colegii săi considerau partida încheiată și a relansat partida, cu o dublă (minutele 62 și 67).
La 40 de ani și 48 de zile, Ibra a devenit al treilea cel mai bătrând jucător care să marcheze în Serie A. El l-a depășit pe Vierchowod, în fața lui fiind doar Costacurta și Piola. Niciunul dintre aceștia doi din urmă nu au reușit o dublă în partidele care i-a adus în istoria celor mai bătrâni marcatori, astfel că Ibra e cel mai în vârstă jucător di istoria campionatului italian care reușește o doppietta într-un meci.
Ibra s-a transformat într-un specialist al meciurilor jucate în deplasare. 4 dintre cele 5 goluri înscrise în acest sezon au venit pe tărâm străin.
A doua repriză i-a aparținut Milanului, dar din păcate pentru fanii ei dubla suedezului a fost insuficientă, Fiorentina apărându-se eroic pentru o victorie mare. Mai mult, Vlahovic și-a desăvârșit seara perfectă, închizând tabela în minutul 86.
La 21 de ani, sârbul Fiorentinei are cifre incredibile, care justifică interesul marilor cluburi pentru el. Vlahovic a ajuns la 12 reușite în 14 partide, în actuala stagiune. În total, atacantul a marcat de 35 de ori în 49 de partide în 2021.
În cele din urmă, s-a terminat 4-3 pentru Fiorentina, Venuti marcând în propria poartă la ultima fază a meciului.
Milan suferă astfel prima înfrângere a sezonului și ratează șansa de a urca în fotoliul de lider. În măsura în care Inter o învinge mâine pe Napoli, primele 3 clasate din Serie A vor fi despărțite de doar 4 puncte. În ceea ce o privește pe Fiorentina, aceasta a urcat pe locul 6, fiind la egalitate de puncte cu Lazio și Juventus. Interesante e că gruparea viola nu a făcut încă vreun egal în această stagiune, fiind singura formație cu un astfel de statut în prima ligă italiană.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Ibrahimovic îl laudă pe Haaland, dar îl sfătuiește să aibă grijă în relația cu Pep Guardiola
04/11/2022 LA 11:06
Fotbal
Ibrahimovic l-a criticat pe Mbappe pentru atitudinea arătată după ce a semnat prelungirea cu PSG
03/11/2022 LA 09:03