Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tătărușanu, omul meciului Milan - Inter 1-1. Portarul român a apărat un penalty și e erou în Italia

Cristian Mihală

Publicat 07/11/2021 la 23:41 GMT+2

Milan și Inter au terminat la egalitate "Derby della Madonnina", 1-1. Ciprian Tătărușanu a fost eroul gazdelor, românul apărând un penalty, în minutul 27.

L'esultanza di Tatarusanu per il rigore parato a Lautaro Martinez in Milan-Inter - Serie A 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Duelul din această seară de pe San Siro avea o miză importantă pentru ambele echipe. Rossonerii puteau trece pe primul loc, peste Napoli, care a remizat neașteptat cu Verona (1-1), în timp ce nerazzurri voiau să obțină toate cele 3 puncte pentru a strânge diferența față de primele două locuri.
Partida a început abrupt, cu un penalty pentru formația lui Simone Inzaghi. Calhanoglu, mijlocașul care a "trădat" în vară, alegând să refuze oferta de prelungire a contractului cu Milan și să semneze cu Inter, și-a asumat responsabilitatea. Turcul a avut nervii tari și l-a învins pe Tătărușanu, pentru ca apoi să se bucure ostentativ în fața peluzei gazdelor.
Calhanoglu a devenit abia al 4-lea jucător din istoria modernă care să marcheze în primul "Derby della Madonnina" după ce a schimbat taberele. Doar Crespo (2006), Ronaldo (2007) și Ibrahimovic (2010) se mai puteau lăuda cu o asemneea ispravă.
CITEȘTE ȘI:

Apără Tătărușanu(!), în Milan - Inter 1-1

Gazdele au revenit imediat în joc grație unui autogol al lui De Vrij, pentru ca apoi Inter să aibă din nou ocazia să intre în avantaj, în minutul 27. Un nou penalty pentru oaspeți, dar de această dată Calhanoglu l-a lăsat pe Lautaro Martinez să execute, argentinianul fiind în fapt cel mandatat de obicei să bată loviturile de la 11 metri.
Tătărușanu a ghicit însă colțul și, cu o paradă excelentă, a reușit să respingă.
"Plonjon de mare clasă pentru român, care îi interzice golul lui Lautaro Martinez", a titrat imediat Gazzetta dello Sport.
În a doua repriză, meciul a scăzut în intensitate, iar cele două echipe și-au împărțit posesia, chiar dacă Inter a avut câteva acțiuni de atac mai coerente.
S-a terminat 1-1, un rezultat echitabil, care nu modifică clasamentul la vârf. Milan rămâne pe 2 (neînvinsă), la egalitate de pucnte cu Napoli (32), în timp ce Inter se află la 7 puncte de cele două, pe ultima treaptă a podiumului.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo