Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 variante pentru postul de interimar la Inter! Chivu e pe listă. Anunțul presei din Italia

Bianca Dumitru

Publicat 16/04/2023 la 18:34 GMT+3

Inter a fost învinsă sâmbătă seară de Monza, scor 0-1, într-un meci contând pentru a 30-a etapă din Serie A. În urma acestui eșec, jurnaliștii din Italia au anunțat că Simone Inzaghi este tot mai aproape de a fi demis, iar printre variantele pentru postul de interimar se află Cristi Chivu și Walter Zenga.

Simone Inzaghi durante Inter-Monza - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Inter a ajuns sâmbătă seară la 5 etape consecutive fără victorie în Serie A, milanezii cedând în fața celor de la Monza, scor 0-1, într-un meci din a 30-a rundă a campionatului.
După acest eșec, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport au scris că Simone Inzaghi este tot mai aproape de a fi demis de la Inter. Soarta antrenorului ar depinde de calificarea în semifinalele Champions League.
În cazul în care echipa ar fi eliminată de Benfica, Inzaghi va fi dat afară, iar milanezii au deja 3 variante pentru postul de interimar. Unul dintre cei vizați de șefii lui Inter este Cristi Chivu, al cărui nume a fost vehiculat deja de câteva săptămâni.
Pe lângă românul de la echipa Primavera a clubului, oficaialii de pe Giuseppe Meazza îi mai au în vedere și pe Walter Zenga, care este liber de contract, dar și pe Esteban Cambiasso, fost jucător al lui Inter, care nu a antrenat nicio echipă până acum ca principal, fiind doar secund la echipa națională a Columbiei.
În acest moment, milanezii sunt pe locul 5 în clasamentul din Serie A, fiind la două puncte de echipele de pe locurile 3 și 4, AS Roma și AC Milan.
Returul decisiv dintre Inter și Benfica pentru calificarea în semifinalele Champions League este programat miercuri, de la ora 22:00, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Citește și:

CHIVU, ÎN PERICOL DE A FI DEMIS DE LA INTER U19

Acest anunț vine la doar câteva zile după ce presa din Italia scria că situația lui Chivu nu este cea mai bună. Echipa Primavera a celor de la Inter a ajuns la 6 meciuri consecutive fără victorie, la începutul acestei săptămâni fiind învinsă de Fiorentina, cu scorul de 2-4. În urma acelui eșec, în care echipa românului a încasat cele 4 goluri în mai puțin de jumătate de oră, presa din Italia nota că Cristi Chivu ar putea fi demis.
Cei de la Calcio Mercato, care au titrat că românul este "în cădere liberă", au notat că antrenorul de 42 de ani a demonstrat că nu este pregătit să facă pasul spre echipa de seniori: "Cristian Chivu, pe care mulți l-ar fi promovat în locul lui Simone Inzaghi, arată astăzi mai mult ca niciodată că nu este numele potrivit pentru acest post."
În plus, jurnaliștii site-ului Fiorentina News au evidențiat că rezultatul de aseară i-a făcut pe suporterii milanezi să-și schimbe părerea despre Chivu.
"Cu siguranță meciul de astăzi i-a făcut pe mulți fani ai lui Inter să-și schimbe părerea despre Cristian Chivu. Antrenorul nerazzurilor a fost chiar un candidat pentru a-l înlocui pe Simone Inzaghi în cazul unei demiteri, având în vedere că actualul antrenor nu are rezultate prea bune la prima echipă.
Totuși, e o perspectivă de neconceput, având în vedere că echipa Primavera, condusă de Chivu, a ajuns la șase meciuri consecutive fără victorie în campionat și în Cupa Italiei. Echipa lui Aquilani a anihilat-o pe Inter și a trimis-o mai aproape de zona play-out decât de play-off. De asemenea, poziția lui Cristian Chivu este acum pusă în discuție", se arată pe site-ul citat.
Cristi Chivu este antrenor al echipei Inter Primavera din 2021, sezonul trecut reușind să câștige titlul cu milanezii. Acum, formația românului este pe locul 10 în clasament, cu 33 de puncte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo