Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

8 cuvinte și un gest care dor mai mult decât orice! Biletul lăsat de Mourinho în vestiarul Romei către "trădători"

Cristian Mihală

Actualizat 06/02/2024 la 12:21 GMT+2

Presa italiană susține că Jose Mourinho, dat afară de la Roma, a fost trădat de jucători, care ar fi fost în spatele îndepărtării lui. "Specialul" a fost atât de dezamăgit de atitudinea fotbaliștilor încât le-a înapoiat inelul primit cadou după cucerirea Conference League.

Jose Mourinho nie jest już trenerem Romy

Credit imagine: Getty Images

Fără Mourinho, Roma respiră, obținând 3 victorii la rând în Serie A și fiind la doar un punct de locurile de Champions League. Aducerea lui De Rossi a produs șocul scontat la formația din Cetatea Eternă, dar ultimele rezultate din mandatul lui Mourinho ar trebui puse în perspectivă.
Asta pentru că Il Messaggero lansează azi o ipoteză incredibilă, potrivit căreia fotbaliștii giallorossilor l-ar fi "lucrat" pe tehnician. Mai mult, decizia șefilor clubului de a-l demite inopinat ar fi venit la inițiativa vestiarului.
Potrivit sursei citate, Mourinho a aflat de demersul jucătorilor după ce a fost dat afară și, dezamăgit, le-a returnat inelul primit cadou după cucerirea Conference League. "Specialul" a lăsat bijuteria în vestiar, alături de un mesaj sugestiv: "Când o să deveniți bărbați, să mi-l înapoiați".
Mourinho nu a oferit niciun fel de detaliu despre cauzele despărțirii, în presă, Roma fiind la fel de discretă în privința deciziei luate. Pentru că l-a dat afară pe lusitan înainte ca acesta să își încheie contractul, capitolinii i-au plătit tehnicianului despăgubiri în valoare de 3,5 milioane de euro.

Mourinho visează la United, dar e puțin probabil să ajungă la o echipă atât de mare

După ce a fost dat afară de Roma, "Specialul" a fost imediat momit cu sume amețitoare în Arabia Saudită, campionat în care au ajuns în ultimul an și jumătate o mulțime de fotbaliști world-class aflați la apusul carierei.
Doar că portughezul nu s-a grăbit să dea un răspuns favorabil, sperând că își poate relansa în sfârșit cariera, după o perioadă lungă în care nu a obținut mari performanțe.
Concret, presa spaniolă anunță că Mourinho îi vânează postul lui Ten Hag, tehnicianul olandez care traversează o criză evidentă cu United. Sir Jim Ratcliffe a preluat 25% din acțiunile clubului de la familia Glazer și, deși la nivel declarativ și-a afirmat sprijinul pentru actualul staff tehnic, se vorbește tot mai mult despre o nouă eră la United, cu investiții masive în transferuri și cu un nou antrenor.
"Bomba pe care o așteaptă Jose Mourinho", este titlul dat de Mundo Deportivo unui material de la finalul săptămânii trecute, spaniolii menționând că Mou "simte că are treburi neterminate la United". În același timp e conștient că doar făcând performanță într-un campionat de top își poate relansa cariera.
Problema e că puțini îl mai văd în prezent pe Mourinho drept un tehnician uriaș, astfel că șansele ca Jim Ratcliffe să îi dea pe mână noul proiect nu par în acest moment foarte mari.
Mourinho a antrenat-o pe United în perioada 2016-2018 și a câștigat Europa League cu gruparea de pe Old Trafford. Nu a reușit să pună capăt supremației lui City, dar el însuși declara ulterior că, locul 2 în stagiunea 2017-2018 (la 19 puncte de "cetățeni") a fost un miracol.
"Dacă v-aș spune că sunt de părere că locul 2 în Anglia, la cârma lui United, e una dintre cele mai mari performanțe ale carierei mele, ați spune că sunt nebun. "Omul ăsta a câștigat 25 de trofee (n.r. între timp a mai câștigat Conference League, cu Roma) și pune o poziție secundă printre cele mai mari realizări?". Da, pentru că oamenii nu știu ce se întâmplă în spatele cortinei la United, nu înțeleg ce efort supraomenesc a fost să terminăm pe doi într-un campionat atât de puternic", spunea Mou la ceva timp după despărțirea de "diavoli".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo