Paulo Dybala a bătut palma cu AS Roma pentru un contract valabil până în 2025. Rămas liber de contract după ce nu a ajuns la un numitor comun cu oficialii lui Juve, atacantul sud-american a fost convins de Mourinho să meargă în Cetatea Eternă. Asta deși Inter părea la un moment dat mare favorită să îl semneze, iar cluburi importante din Premier League și-au manifestat interesul pentru el (în frunte cu United, care voia să aibă o soluție de back-up, în contextul în care Ronaldo nu mai dorește să continue pe Old Trafford).

Mourinho, factorul cheie în transferul lui Dybala la Roma

Premier League
Chelsea vrea un star din Serie A! Oferă la schimb un fotbalist pe care a dat 60 de milioane de €
ACUM 14 ORE
Părțile au bătut palma pentru un salariu de aproximativ 130.000 de euro/săptămână, iar decisiv în acceptarea ofertei a fost Mourinho. Tehnicianul portughez a mizat pe faptul că îl va impresiona pe Dybala cu discursul său și i-a telefonat personal. Evident, "Specialul" nu a făcut vreo promisiune legată de salariu, ci i-a vorbit atacantului despre cât de important va fi în proiectul său și despre ce oportunități va avea, într-un parteneriat în ofensivă cu Tammy Abraham. "Specialul" i-a mai spus lui Dybala că a primit garanții că va primi un buget generos de transferuri, care să îi asigure un loc între primele 4 în Serie A.
Marcator a 15 goluri în sezonul trecut, la Juventus, "La Joya" a fost impresionat că antrenorul portughez a hotărât să ia problema în propriile mâini, acest semnal arătându-i cât de mult îl dorește. Dybala îl aprecia foarte mult pe Mourinho de când acesta a antrenat pe Inter, în urmă cu peste un deceniu, astfel că s-a decis repede că varianta Roma e cea mai bună pentru viitorul carierei lui.
Cotat la 35 de milioane de euro, Dybala a sosit în Serie A în urmă cu 11 ani, când Palermo îi plătea lui Instituto 12 milioane de euro. După 3 ani petrecuți în Sicilia, Juventus plătea 41 de milioane de euro pentru achiziționarea sud-americanului. El a evoluat în 210 meciuri pentru "Bătrâna Doamnă", marcând de 82 de ori. A cucerit 5 titluri în Piemont și a jucat o finală de Champions League (2016-2017).
Serie A
Mourinho a "găsit" cel mai rapid jucător din istorie! "Joc unde vrei, mister"
09/08/2022 LA 08:46
Serie A
Juventus, călcată în picioare de Atletico Madrid. Morata a reușit o triplă
08/08/2022 LA 05:37