Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter a învins Milan în Derby della Madonina! Echipa lui Tătărușanu se "scufundă" în clasament

Nicu Savin

Actualizat 05/02/2023 la 23:42 GMT+2

Inter s-a impus cu 2-0 în fața marii rivale AC Milan, în derby-ul etapei a 21-a din Serie A. Unicul gol al meciului a fost marcat de Lautaro Martinez, în prima repriză.

La gioia di Lautaro Martinez abbracciato da Calhanoglu e Barella, Inter-Milan, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Derby della Madonina era ocazia ideală pentru AC Milan de a ieși din pasa proastă începută acum aproximativ o lună. Campioana Italiei a făcut, însă, un nou meci modest și a pierdut în fața marii rivale Inter, ajungând la 7meciuri fără victori în toate competițiile.
Inter a fost de departe echipa mai bună în prima repriză și numai o intervenție excelentă a lui Tătărușanu în fața lui Lautaro Martinez a împiedicat deschiderea scorului încă din minutul 6. Dominarea nerrazzurilor a fost fructificată în minutul 34, când atacantul argentinian nu a mai ratat ținta, reluând cu capul o centrare din corner a lui Calhanoglu.
Acesta a fost al 7-lea gol marcat de Martinez în derby-urile cu Milan, devenind astfel al doilea cel mai bun marcator din istoria Interului în Derby della Madonina. Doar Stefano Nyers a reușit mai multe, 11.

Inter - AC Milan 1-0 | Criza continuă la campioana Italiei

Milan nu și-a revenit nici după primirea golului și a terminat prima repriză fără niciun șut spre poarta adversă. Rossonerii au revenit mai motivați de la cabine și pe fondul unei retrageri a celor de la Inter au ajuns mai des la poarta lui Onana.
Luciditatea le-a lipsit, însă, oamenilor lui Pioli, iar Inter a absorbit fără mari probleme atacurile lipsite de consistență ale adversarilor. Finalul de meci a fost tensionat, cu multe durități, dar realizările au lipsit și s-a terminat 1-0, Inter obținând astfel prima victorie în Serie A în fața rivalei după o pauză de doi ani.
În urma acestei victorii, Inter a ajuns la 43 de puncte și ocupă poziția secundă în clasament, dar diferența față de Napoli este imensă: 13 puncte. De partea cealaltă, AC Milan a căzut pe locul 6 și trebuie să-și revină repede pentru a nu pierde șansa de a lupta pentru un loc de Champions League. În runda următoare, Inter va juca în deplasare la Sampdoria, iar Milan va primi vizita celor de la AC Torino.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo