Ionuț Radu a jucat doar două meciuri în sezonul trecut pentru Inter, unul în Serie A și celălalt în Cupa Italiei. Românul va avea șansa să evolueze mai mult în stagiunea 2022/23, după ce a fost împrumutat la Cremonese, unde va fi coleg cu Vlad Chiricheș.
Înainte de debutul în noul sezon al Serie A, portarul de 25 de ani a comentat cel mai dificil moment pe care l-a trăit anul trecut, momentul care a costat-o titlul pe Inter.
Într-un interviu pentru Gazzetta dello Sport, Ionuț Radu a vorbit despre ce a învățat după gafa comisă în duelul dintre Inter și Bologna, la finalul căruia Samir Handanovic i-a spus că acea greșeală îl va ajuta să crească.
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
01/07/2022 LA 09:39
"În ziua aceea eram jos. A fost o perioadă foarte grea pentru mine. Îmi amintesc bine cuvintele lui Samir. Avea dreptate, în aceste cazuri trebuie să te ridici și să muncești și mai mult. Să uiți și să înveți din greșeli", a declarat românul, care a dezvăluit și care este obiectivul său în noul sezon, în care va îmbrăca tricoul lui Cremonese.
"Sunt într-o echipă care are o mare dorință să joace, care după 26 de ani a revenit în Serie A cu o mare determinare. Și eu sunt aici pentru asta. Și pentru mine, să demonstrez ce valorez, ceea ce nu am reușit să fac în ultimii doi ani", a adăugat Ionuț Radu.
Citește și:

La ce a renunțat Ionuț Radu pentru împrumutul la Cremonese

Ionuț Radu a fost împrumutat, în această vară, pentru un sezon la Cremonese, unde are șanse mari de a fi titular. Pentru ca împrumutul să se realizeze, goalkeeper-ul a fost nevoit să-și modifice salariul.
Românul, care a încasat până acum 2,3 milioane de euro pe an, a renunțat la 400.000 de euro, urmând a primi acum 1,9 milioane de euro. Această sumă va fi suportată în sezonul 2022/23, în mod egal, de cei de la Inter și Cremonese.
Ionuț Radu este jucătorul lui Inter din 2013, când a ajuns la Academia clubului de pe Meazza. După ce a trecut la seniori, românul nu a reușit să se impună la echipa mare și a fost împrumutat în mai multe rânduri.
Portarul a trecut pe la Avellino (2017-2018), Genoa (2018-2020) și Parma (2020), iar cel mai bun randament l-a dat în timpul împrumutului la Genoa, când a avut evoluții apreciate în toată Italia.
Așadar, acum, Ionuț Radu are șansa de a-și relansa cariera la o echipă mică, dar cu care va juca într-una dintre cele mai importante ligi din Europa. Românul a avut oferte și din alte campionate, dar a preferat să continue în Serie A, campionat pe care îl cunoaște foarte bine și unde nu va avea nevoie de o perioadă de adaptare, așa cum s-ar fi întâmplat dacă ar fi schimbat țara.
Coppa Italia
Inter a cucerit Cupa Italiei după o finală nebună cu Juventus! Perisic a adus victoria în prelungiri
11/05/2022 LA 21:36
Serie A
Ionuț Radu, apărat de Walter Zenga după gafa din meciul cu Bologna! "E prea ușor să dai vina pe el"
29/04/2022 LA 08:27