Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jose Mourinho, acuzat dur după derby-ul Lazio – AS Roma! "E ca un animal care caută spectacol"

Dani Morar

Actualizat 21/03/2023 la 11:29 GMT+2

Derby-ul de dumninică dintre Lazio și AS Roma s-a încheiat cu scântei. Jucătorii s-au încăierat la finalul partidei, iar problemele au continuat și la vestiare. Jose Mourinho a fost criticat de Maurizio Sarri în urma incidentelor, iar liga profesionistă ar putea lua măsuri.

Maurizio Sarri e José Mourinho si salutano prima di Lazio-Roma - Serie A 2021-22

Credit imagine: Getty Images

Lazio a câștigat derby-ul capitaliei Italiei, cu AS Roma, dar înfruntarea a continuat și după fluierul final. Jose Mourinho, cel care nu a avut drept de a sta pe bancă, fiind suspendat, s-a dus la vestiare după meci, moment în care a avut un conflict cu Claudio Lotito, președintele celor de la Lazio.
Maurizio Sarri a încercat să nu intre în polemici și să se bucure de victoria în fața marii rivale, care a contribuit la urcarea lui Lazio până pe locul secund. Antrenorul italian a avut un discurs dur la adresa portughezului, despre care a spus că "este ca un animal care caută spectacol", motiv pentru care nu i-ar fi căzut în capcană.
"Ar trebui lăsat în pace. E ca un animal care caută doar spectacol. E numărul 1 și vrea să te tragă în anumite povești, dar eu nu vreau să ajung în ele. Noi încercăm să devenim o echipă mare, dar drumul este foarte lung.
Ce ne lipsește? Continuitatea. Am pierdut multe puncte pentru că am fost prea superficiali. Nu ne-am descurcat bine în Europa și cred că asta ne-a afectat la nivel de grup. Mediul s-a schimbat puțin și mai avem drum lung de parcurs până să devenim și să ne considerăm foarte buni.
Cred că în cadrul unei echipe din Serie A, 20 de străini nu îți pot oferi acea coloană vertebrală pe care ți-o oferă un italian. Încercăm să avem o identitate la Lazio, dar nu știu dacă vom reuși. Facem eforturi pentru a construi echipa în jurul unui nucleu de jucători italieni", a declarat Maurizio Sarri, citat de
Citește și:

Ce s-a întâmplat cu Mourinho la vestiare, după Lazio – AS Roma

Lazio a câștigat marele derby cu AS Roma, de duminică seară cu 1-0. Tensiunea nu a lipsit în timpul partidei de pe Stadio Olimpico în care au fost acordate trei cartonașe roșii, unul pentru gazde și două pentru oaspeți.
Problemele au continuat și la vestiare între oficiali, atunci când s-au intersectat Jose Mourinho și Claudio Lotito, președintele celor de la Lazio. Portughezul revenise la vestiare pentru a discuta cu jucătorii săi, după ce nu a putut sta pe bancă din cauza suspendării.
Totul a început în urma unui conflict între Gianluca Mancini și Luis Alberto, iar Claudio Lotito a încercat să calmeze situația. De partea lui Mancini a venit imediat Mourinho, însoțit de Tiago Pinto, după care a început schimbul de replici dintre cei doi.
Potrivit Sky Sports Italia, Mourinho i-a spus lui Lotito: "La ce te uiți?". Replica lui Lotito nu a întârziat să apară: "La ce te uiți tu, eu sunt președintele lui Lazio! Cine ești tu? Tu ești suspendat, nu ai ce să cauți aici". Conflictul de la vestiare a fost notat de observator în raport și rămâne de văzut dacă se vor lua și alte măsuri.
În urma acestui succes, Lazio a urcat pe locul 2 în Serie A, cu 52 de puncte, și este principala favorită pentru un loc de Champions League. Inter, AC Milan, AS Roma și Atalanta trag și ele pentru o clasare în primele 4, poziție vânată chiar și de Juventus, care se află la 7 puncte în spate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo