Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus s-ar putea scufunda de tot. Se vorbește de o nouă depunctare uriașă, care ar duce echipa la retrogradare

Eurosport
DeEurosport

Publicat 31/01/2023 la 21:04 GMT+2

Juventus a fost penalizată în plin sezon competițional cu 15 puncte în Serie A din cauza scandalului în care este implicat clubul din Torino pentru presupuse fraude fiscale realizate în ultimii 4 ani. Titlul pare acum un capitol închis pentru bianconeri, ba mai mult o nouă penalizare similară le dă fiori celor din cadrul clubului, care ar ajunge astfel în postura de a lupta pentru salvare.

La delusione di Gleison Bremer e Manuel Locatelli durante Napoli-Juventus - Serie A 2022-23

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Juventus se află în mijlocul unui scandal imens în Italia. Clubul torinez a fost anchetat și acuzat de fraudă fiscală, iar prima decizie a instanței a fost una cruntă: 15 puncte de penalizare pentru fraudele realizate în ultimii 4 ani.
Sărăcită de 15 puncte în clasamentul intern din Serie A, acolo unde a ajuns pe locul 13, cu 23 de puncte, Juventus tremură serios întrucât o nouă depunctare similară sau chiar mai dură ar urma să fie aplicată în perioada următoare, fapt care ar duce echipa și mai jos în clasament, în zona locurilor de retrogradare.
Conform ultimelor informații aprărute în peninsulă, bianconerii se tem că formația ar putea fi din nou sancționată, cu 15 sau chiar 20 de puncte, fapt care ar duce la o prăbușire ireversibilă, cu misiunea de a încheia sezonul actualul pe prima scenă a fotbalului italian.
În timp ce în picioare stă valabilă această idee, confrom căreia Juventus ar putea fi din nou depunctată, există câteva speranțe vizavi și de o posibilă anulare a celei dintâi pedepse, fapt care i-ar readuce echipei torineze cele 15 puncte pierdute.
În cazul în care "Bătrâna Doamnă" ar urma însă să fie penalizată și a doua oară, echipa se va prăbuși pe fix ultimul loc din Serie A, acolo unde va trebui să lupte pentru salvare.
CITEȘTE ȘI:

JUVENTUS RISCĂ SĂ FIE EXCLUSĂ DIN EUROPA

Juventus se confruntă cu mari probleme după ce a fost depunctată cu 15 puncte în Serie A. Clubul italian riscă acum să fie exclus din competițiile europene pentru următorii 3 ani în cazul în care UEFA va decide acest lucru.
Juventus va face apel, însă UEFA investighează și ea cazul și pregătește un verdict dur în cazul unui răspuns negativ. Forul continental ar putea decide să supsende echipa italiană din orice competiție europeană pentru următorii 3 ani și ar putea-o amenda cu 23 de milioane de euro, conform jurnaliștilor de la Gazzetta dello Sport.
Juventus este calificată în șaisprezecimile Europa League în acest sezon, acolo unde o va înfrunta pe Nantes, formație din Ligue 1. "Bătrâna Doamnă" a fost prezentă în UEFA Champions League, însă a terminat pe locul 3 într-o grupă cu Benfica, PSG și Maccabi Haifa.
Conform sursei citate, Juventus ar pierde sume enorme de bani dacă ar lipsi din competițiile europene pentru atâta timp, fiind nevoie de o reconstrucție din temelii pentru ca echipa să-și mai revină. 80 de milioane de euro sunt încasările totale în medie pe an din participarea lui Juve în Champions League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo