Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roma, înfrângere cu 0-1 în Derby della Capitale! Lazio s-a impus și a urcat pe podium în Serie A

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/11/2022 la 21:01 GMT+2

Roma a primit vizita rivalei din capitală pe Stadio Olimpico, în Derby della Capitale. Lazio s-a impus cu 1-0, grație golului lui Felipe Anderson, care a profitat de o greșeală în apărarea adversă și a securizat cele 3 puncte pentru oaspeți.

Roma-Lazio - Serie A 2022/2023

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Roma și Lazio s-au întâlnit într-un nou episod al Derby della Capitale. Începutul de meci a fost superb, cel puțin prin prisma coregrafiilor celor două galerii, care au fost la nivel înalt. Pe teren, oaspeții s-au impus cu 1-0 și au trecut peste echipa antrenată de Jose Mourinho în clasament, urcând pe podium în Serie A.
Nicolo Zaniolo a fost primul care a pus în pericol poarta oaspeților, după doar 5 minute. Șutul său a trecut puțin pe lângă bara porții apărate de Ivan Provedel. Lazio și-a revenit repede și a preluat controlul jocului pentru minute bune, Zaccagni și Felipe Anderson încercând să trimită centrări periculoase.
Lazio a deschis scorul în minutul 29. Portarul Romei a pasat în apropiere dintr-o repunere de la marginea careului, iar Ibanez a comis o greșeală uriașă. Fundașul gazdelor a fost presat de Pedro și a greșit decisiv, mingea a ajuns la Felipe Anderson, care a îndeplinit o simplă formalitate din centrul careului.
Zaniolo putea aduce egalarea pe Olimpico, după un control foarte bun la marginea careului. Șutul său deviat a nimerit transversala, iar Lazio a rămas în avantaj. Scorul a rămas neschimbat până la pauză, chiar dacă ambele echipe au forțat în ofensivă.
Citește și:

Lazio a trecut peste AS Roma în clasamentul din Serie A

Jose Mourinho a fost cel care a schimbat la pauză. Celik a fost introdus pe teren în locul lui Gianluca Mancini, care era avertizat cu cartonaș galben, încă din minutul 5. Smalling a fost primul care a amenințat poarta lui Lazio în repriza secundă. Fundașul a reluat cu capul în urma unei centrări dintr-o lovitură liberă, dar mingea s-a dus pe lângă.
Imediat după această fază, Lorenzo Pellegrini s-a accidentat și nu a mai putu continua meciul, forțându-l pe Mourinho să mai opereze o schimbare. Cristian Volpato i-a luat locul pe teren, dar Lazio controla în continuare posesia.
Lazio putea să ducă scorul al 2-0 cu 20 de minute înainte de final, dar Rui Patricio a avut o intervenție superbă. Basic a purtat o acțiune în partea dreaptă a atacului, și i-a întors mingea lui Felipe Anderson la marginea careului. Autorul golului a șutat spre vinclu, dar a ratat ocazia de a-și trece în cont dubla.
Cu 3 minute înainte de final, nervii s-au dezlănțuit pe Stadio Olimpico. Ștefan Radu, care era pe banca lazialilor, a refuzat să le dea mingea adversarilor pentru a bate un aut, iar spiritele s-au încins. Toți jucătorii celor două formații au venit la marginea terenului și s-au îmbrâncit, însă arbitrul întâlnirii a calmat spiritele la fel de repede. S-a încheiat 0-1, iar Lazio urcă pe poziția a treia în Serie A, la doar 2 puncte de ocupanta locului secund, Atalanta.
Până la pauză competițională datorată turneului final al Cupei Mondiale din Qatar, în Serie A se vor mai juca două etape. AS Roma le va mai întâlni pe Sassuolo și Torino, iar Lazio dă piept cu Monza și Juventus.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo