Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serie A are un golgheter cu o poveste aparte! Fanii nu-i pot pronunța numele, dar îl idolatrizează

Nicu Savin

Publicat 21/08/2022 la 22:02 GMT+3

Serie A are deja un golgheter, deși nu s-au terminat de disputat nici măcar toate meciurile din etapa a 2-a. Este vorba despre Khvicha Kvaratskhelia, care a reușit o dublă pentru Napoli în succesul cu 4-0 contra celor de la Monza și a ajuns la 3 goluri. Georgianul de 21 de ani se anunță un mare star al fotbalului italian, iar fanii lui Napoli îl idolatrizează, deși nu-i pot pronunța numele.

L'urlo di gioia di Kvicha Kvaratskhelia, Napoli-Monza, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Napoli are un start de vis în acest sezon din Serie A. După succesul cu 5-2 de la Verona din prima etapă, echipa lui Spaletti s-a distrat cu Monza în runda a doua, câștigând cu 4-0. Unul dintre principalii artizani ai succesului a fost Khvicha Kvaratskhelia, care a reușit o dublă. Celelalte două goluri ale napoletanilor au fost marcate de Osimhen și Kim Min-Jae.
Napoli este lider după două etape, iar Kvaratskhelia e primul în ierarhia golgheterilor, cu 3 reușite, el marcând și în meciul cu Verona. Gruzinul de 21 de ani le-a intrat deja la suflet fanilor lui Napoli, dar numele său este imposibil de pronunțat pentru italieni. De aceea, suporterii l-au numit "Zizi".
Un atacant polivalent, care lovește foarte bine cu ambele picioare, Kvaratskhelia a devenit repede un personaj aparte la Napoli, care se pare că a făcut un transfer de senzație. Internaționalul cu 17 meciuri și 8 goluri la naționala mare a Georgiei a fost cumpărat cu doar 10 milioane de € în această vară de la Dinamo Batumi, un club din țara sa natală. Astfel, atacantul a devenit al doilea cel mai scump jucător georgian din istorie, după Kakhaber Kaladze, pe care Milan plătea în trecut 16 milioane de €.

Napoli și-a găsit golgheter: Khvicha Kvaratskhelia

Kvaratskhelia a fost crescut de academia lui Dinamo Tbilisi, dar în 2018 a fost cedat la Rustavi, o altă formație georgiană, pentru doar 200.000 de €. În 2019 a plecat în Rusia, unde a evoluat pentru Lokomotiv Moscova și Rubin Kazan. Începutul războiului din Ucraina l-a determinat să plece din Rusia și a revenit în Georgia, la Dinamo Batumi, iar prestațiile sale din a doua jumătate a sezonului trecut l-au adus în atenția multor cluburi importante din Occident.
Conform jurnalistului Gianluca Di Marzio, Tottenham, Bayer Leverkusen și Borussia Moenchengladbach au fost intersate de el, dar Napoli a reușit în final să-l transfere. "Sper că am dat o mare lovitură", spunea Aurelio De Laurentiis după perfectarea transferului, iar după numai două meciuri patronul lui Napoli are deja pariul câștigat.
Interesant este că Kvaratskhelia putea ajunge mult mai devreme în Serie A. În 2017, pe când avea doar 17 ani, gruzinul a fost la un pas să semneze cu Udinese, care îl urmărise luni bune și era hotărâtă să-l achiziționeze. Din nefericire, atacantul a suferit o accidentare foarte gravă la genunchi, care i-a pus sub semnul întrebării continuarea carierei, astfel că friulanii au renunțat la el.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo