Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

AC Milan - Juventus 0-1 | Istoria se repetă după fix 5 ani. Golul lui Locatelli a decis derby-ul din Italia

Maria Olteanu

Publicat 22/10/2023 la 23:44 GMT+3

Derby-ul dintre AC Milan și Juventus, jucat pe San Siro, s-a terminat cu victoria la limită a oaspeților, grație golului reușit de Locatelli, în partea a doua a jocului. Gazdele au jucat mai bine de o repriză cu om în minus, după eliminarea lui Thiaw din minutul 40.

Manuel Locatelli (Juventus Turin)

Credit imagine: Getty Images

AC Milan și Juventus s-au întâlnit duminică seara, în derby-ul rundei cu numărul 9 din Serie A.
AC Milan era liderul campionatului înaintea acestei etape, cu șapte victorii din opt în startul sezonului, și avea nevoie de succes pentru a reveni în fruntea ierarhiei din Italia.
Înaintea confruntării, ambii antrenori au avut probleme de efectiv. Pentru Juventus nu au putut evolua Paul Pogba și Nicolo Fagioli, implicați în scandal de dopaj, respectiv pariuri ilegale. De partea celaltă, Pioli nu a putut conta pe serviciile mai multor fotbaliști accidentați. În plus, Mike Maignan și Theo Hernandez au fost suspendați pentru acest joc.
Cea mai mare ocazie a primei reprize din derby-ul italian le-a aparținut vizitatorilor, după jumătate de oră de la fluierul de start.
Juventus a încercat deschiderea de scor în minutul 34, dar tabela a rămas nemodificată. Rabiot a șutat din apropierea punctului de la 11 metri, însă mingea a depășit buturile păzite de Mirante.
Echilibrul numeric s-a rupt înainte de intrarea la vestiare, în minutul 40 al întâlnirii. Thiaw a oprit o fază periculoasă a lui Kean, trăgându-l de tricou din spate, din postura de ultim apărător, și nu a avut cum să mai scape de cartonașul roșu, ajungând mai repede la cabine.
0-0 a fost scorul pauzei, niciuna dintre echipe nemaiîncercând să dea gol până la finalul primei părți.
Tabela a fost mișcată în partea a doua a jocului de oaspeți. În minutul 63, Juventus, cu om în plus, a trecut în avantaj.
Locatelli a șutat de la distanță, mingea a fost deviată de adversar și strecurată în poarta lui Mirante, care nu a mai putut interveni deschiderii de scor, acesta devenind 1-0 în favoarea vizitatorilor.
Pe 22 octombrie 2016, în minutul 65, Locatelli înscria pentru ca Milan să învingă Juventus. Pe 22 octombrie 2023, în minutul 63, Locatelli a înscris din nou, de această dată pentru Juventus, în jocul cu fosta sa echipă.
Pe final de partidă, Vlahovic l-a întins pe Mirante, cu o execuție sub transversală, dar scorul a rămas la fel.
Derby-ul Italiei s-a terminat în favoarea lui Juventus, 1-0, decis de golul lui Locatelli. În urma acestui rezultat, AC Milan rămâne pe 2, în timp ce Juventus urcă pe podium, la doar o lungime de adversara de azi.
Citește și:

AC Milan - Juventus, echipele de start

AC Milan
  • Titulari: Mirante - Calabria, Thiaw, Tomori, Florenzi - Musah, Adli, Reijnders - Pulisic, Giroud, Leao
  • Rezerve: Bartoccioni, Jimenez, Jovic, Kalulu, Kjaer, Krunic, Nava, Okafor, Pellegrino, Pobega, Romero, Traore
  • Antrenor: Stefano Pioli
Juventus
  • Titulari: Szczesny - Gatti, Bremer, Rugani - Weah, McKennie, Locatelli, Rabiot, Kostic - Milik, Kean
  • Rezerve: Cambiaso, Chiesa, Huijsen, Junior, Miretti, Caviglia, Boende, Perin, Pinsoglio, Vlahovic, Yildiz
  • Antrenor: Massimiliano Allegri
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo