Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Laurentiis a luat la țintă pe toată lumea: "Fotbalul e bolnav... Ei sunt un cancer al fotbalului"

Nicu Savin

Publicat 29/02/2024 la 19:21 GMT+2

Aurelio De Laurentiis a fost prezent la "Business of Football Summit", un eveniment promovat de Financial Times care a avut loc la Londra, și a avut un discurs vehement, subliniind că fotbalul este în mare suferință. Patrolul lui Napoli i-a atacat direct pe impresari, spunând că sunt un cancer al fotbalului și nu i-a menajat nici pe arbitri sau, indirect, pe liderii UEFA.

Aurelio De Laurentiis durante la cerimonia di conferimento della cittadinanza onoraria di Napoli a Luciano Spalletti

Credit imagine: Getty Images

Aurelio De Laurentiis este unul dintre puținii patroni de club din fotbalul mare care abordează deschis cele mai fierbinți subiecte din "sportul rege". În același timp, șeful lui Napoli se numără printre oamenii care sunt de părere că fotbalul nu se îndreaptă în direcția bună și e nevoie urgentă de schimbări.
Napoli este printre puținele cluburi de top care este pentru înființarea Super Ligii Europene, alături de Barcelona și Real Madrid, iar acest lucru a fost recunoscut de omul care conduce destinele campioanei Italiei. Acesta a subliniat totuși că va fi de acord cu noua competiie doar dacă meritul sportiv va prima.
"Voi fi în favoarea Super Ligii doar dacă poate fi democratică, doar dacă intrarea în competiție se va face pe meritul sportiv și nu pe pedigree. Au promis că va fi operațională începând cu 2025. Cine trăiește va vedea dacă va fi așa.", a spus De Laurentiis, prezent la "Business of Football Summit", un eveniment promovat de Financial Times care a avut loc la Londra.

De Laurentiis crede că fotbalul actual se confruntă cu mari probleme economice

Vorbind despre problemele fotbalului actual, De Laurentiis a devenit extrem de vehement și a luat la țintă pe toată lumea. Șeful lui Napoli a fost întrebat despre eventuala plecare a lui Victor Osimhen la finalul sezonului și nu s-a putut abține, atacând direct impresarii de jucătorii.
"Agenții sunt un cancer al fotbalului. Unii jucători rămân mulți ani la o echipă, alții sunt căutați de PSG, Arsenal, Man City, Chelsea. Este dificil să păstrezi jucători când sunt căutați de cluburi bogate. Pot confirma că pentru Osimhen există o clauză de eliberare, una foarte ridicată", a spus De Laurentiis.
Nici arbitri nu au scăpat de furia lui De Laurentiis, care a adăugat că fotbalul actual are probleme mari, în special din punct de vedere economic, iar ceea ce face UEFA nu este suficient.
"Clasa de arbitraj ar trebui să depindă de cluburi, cu care să dialogheze astfel încât să nu fie o castă, ci colaboratori. Nu este posibil ca un arbitru să trimită un antrenor în tribună. De aceea fotbalul pare o glumă. Fotbalul este bolnav. Dar de ce este bolnav? Pentru că economia fotbalului este bolnavă. Deoarece campionatele și echipele nu sunt capabile să concureze din punct de vedere financiar. Campionatele nu sunt suficient de productive. Deci de fiecare dată, UEFA spune, bine, acum vom aloca 2,4 miliarde de euro în Liga Campionilor, peste 500 de milioane de euro în Europa League, iar în Conference League 238 de milioane de euro. Ok, înțeleg asta. Dar dacă toate echipele au datorii, înseamnă că această sumă de bani nu este suficientă. Fotbalul nu este durabil. Jucăm o mulțime de meciuri și parcă aruncăm totul la gunoi. Ajungem să nu mai atragem publicul", a conchis De Laurentiis.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo