Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

De Rossi va rămâne antrenorul Romei și din sezonul viitor! Anunțul conducerii

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/04/2024 la 14:31 GMT+3

Conducerea clubului AS Roma a anunțat că Daniele De Rossi va rămâne antrenorul echipei și din sezonul viitor. Rezultatele bune de la preluarea echipei i-au determinat pe șefii capitolinilor să-i ofere în continuare încredere fostului jucător de legendă.

Daniele De Rossi, allenatore della AS Roma, Serie A 2023-24

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
AS Roma a anunțat că Daniele De Rossi își va continua activitatea pe banca tehnică a echipei și din sezonul viitor. Tânărul antrenor preluase echipa într-un moment de criză, după despărțirea de Jose Mourinho.
Din luna ianuarie, De Rossi a reușit să o ducă pe Roma de pe locul 9 pe poziția a 5-a în Serie A. Totodată, "giallorossi" au prima șansă la calificarea în semifinalele Europa League, după victoria, scor 1-0, în fața Milanului, în prima manșă a sferturilor.
Actualul contract al fostului mijlocaș expira la finalul sezonului, dar șefii grupării din capitala Italiei au decis să continue colaborarea cu legenda clubului: "După o întâlnire cu Daniel De Rossi, suntem încântați să vă anunțăm că acesta va continua ca antrenor principal al clubului și după acest sezon, dar și pentru viitor.
Daniele conduce cu respect și curaj, în timp ce puterea sa și încrederea în club se aliniază cu valorile Romei, ale orașului și ale suporterilor", au transmis proprietarii clubului, Dan și Ryan Friedkin, citați de BBC. Conducerea Romei încă nu a anunțat durata noului contract al lui De Rossi.
Citește și:

AS Roma, cu De Rossi pe bancă și din sezonul viitor

Cu De Rossi pe bancă, Roma are o serie de 7 meciuri fără înfrângere în Serie A și are șanse reale de calificare în ediție următoare a Ligii Campionilor. În urma rezultatelor din această săptămână, Italia este extrem de aproape să trimită 5 echipe în cea mai importantă competiție inter-cluburi.
Antrenorul de 40 de ani ar putea să-și califice echipa în Champions League prin câștigarea Europa League, dar misiunea va fi foarte grea. Dacă Roma trece astăzi de AC Milan, cel mai probabil Bayer Leverkusen va fi adversarul din semifinale. Nemții tocmai au câștigat titlul în Bundesliga și sunt neînvinși în acest sezon, după 43 de meciuri.
În 16 meciuri pe banca Romei, De Rossi a reușit să-și conducă echipa spre 11 victorii. Capitolinii au înregistrat alte 3 egaluri și doar 2 înfrângeri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo