Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fotbalul italian, în doliu! Directorul general al celor de la Fiorentina a murit, după infarctul din week-end

Maria Olteanu

Publicat 19/03/2024 la 20:56 GMT+2

Joe Barone, directorul general al clubului Fiorentina, a cărui spitalizare a dus la amânarea meciului din Serie A care ar fi urmat să aibă loc duminică la Bergamo, a decedat marţi, la vârsta de 57 de ani, a anunţat gruparea toscană, citată de AFP.

Führte die Geschicke in Florenz seit 2019: Joe Barone

Credit imagine: SID

"Cu o durere adâncă şi o uriaşă tristeţe, Fiorentina a pierdut astăzi (marţi - n. r.) unul din punctele sale de referinţă şi o figură care marcat istoria recentă a clubului şi nu va fi uitată niciodată", a indicat Fiorentina într-un comunicat.
Barone a suferit un infarct în hotelul de lângă Bergamo unde era cazată echipa sa, cu puţin înaintea meciului prevăzut duminică între Fiorentina şi Atalanta în etapa a 29-a a campionatului Italiei.
El a fost transportat de urgenţă cu elicopterul într-un spital din Milano, unde a murit marţi.
"Fotbalul italian a pierdut un conducător de foarte mare valoare (...) Joe a adus în fotbalul italian spiritul antreprenorial american şi capacitatea de a gândi la scară mare", a reacţionat într-un comunicat preşedintele Serie A, Lorenzo Casini.
Născut în Sicilia, Giuseppe Barone a emigrat în copilărie în Statele Unite. El a făcut parte din conducerea firmei americane Mediacom, înainte de a se alătura la Fiorentina lui Rocco Commisso, devenit în 2019 preşedinte şi proprietar al clubului.
Sursă: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo