Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă o schimbare importantă de antrenor în vară! Antonio Conte preia echipa cu 7 Champions League

Dani Morar

Publicat 30/01/2024 la 10:56 GMT+2

Antonio Conte va reveni în antrenorat la vară, după ce s-a înțeles cu una dintre forțele fotbalului european. Antrenorul italian nu a mai activat din luna martie 2023, atunci când părăsea banca lui Tottenham.

Antonio Conte ai tempi del Tottenham

Credit imagine: Getty Images

Antonio Conte și-a găsit echipă, astfel că în vară se va produce o altă mutare interesantă în rândul antrenorilor, după ce Jurgen Klopp și Xavi au ales să se despartă în acea perioadă de Liverpool, respectiv Barcelona.
Potrivit TeleLombardia, Conte a acceptat condițiile oferite de conducerea lui AC Milan și va deveni antrenorul echipei peste aproximativ 5 luni. Milan este a doua formație ca număr de trofee în Champions League, cu 7 titluri, după Real Madrid, care are 14.
Zlatan Ibrahimovic a avut un rol important în ceea ce privește discuțiile cu tehnicianul. Rossonerii se aflau de ceva timp în discuții cu Antonio, care pare că și-a dat, în sfârșit, acordul.
Conte nu a mai antrenat din martie 2023 și și-a luat un an de pauză, petrecând timp cu familia și refuzând oferta lui Napoli. Interesant este cum va fi primit acesta pe San Siro, după ce a câștigat titlul cu rivala Inter, în 2021.
Lista trofeelor obținute de Antonio Conte:
  • campionatul în Serie A (unul cu Inter și 3 cu Juventus)
  • campionatul în Premier League (unul cu Chelsea)
  • FA Cup (o dată cu Chelsea)
  • Supercupa Italiei (de două ori cu Juventus)
Citește și:

Barcelona caută și ea antrenor din vară

Barcelona a pierdut în weekend duelul cu Villarreal, scor 3-5, iar după meci Xavi a anunțat că va pleca de la echipă la finalul acestui sezon.
Jurnaliștii din Spania au început deja să vorbească despre cine i-ar putea lua locul antrenorului, iar acum i-au provocat pe fani să-și aleagă favoritul. Cei de la AS.com au făcut un sondaj în care le-au dat suporterilor 4 variante. Fanii clubului blaugrana au avut de ales între Thiago Motta, Rafa Marchez și Michel, cea de-a patra opțiune fiind "Altul".
Dintre cele peste 16.400 de voturi înregistrate, cele mai multe au mers către ultima variantă (38%), suporterii nefiind foarte încântați de niciunul dintre cele 3 nume propuse, care au primit între 11 și 30% dintre voturi.
De asemenea, jurnaliștii de la Sport.es au făcut și ei un sondaj, în care fanii au avut de ales între 10 antrenori. Cele mai multe voturi, 39%, au mers către Jurgen Klopp, care a anunțat și el săptămâna trecută că va pleca de la Liverpool la finalul acestui sezon.
Pe locul 2 în topul preferințelor fanilor Barcelonei s-a aflat Mikel Arteta, cu 16% dintre voturi, iar podiumul a fost completat de Luis Enrique, care a fost votat de 15% dintre suporteri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo