Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Încă un fotbalist italian, cercetat în dosarul pariurilor ilegale! Cel mai nou nume ajuns în atenția autorităților

Bianca Dumitru

Publicat 16/11/2023 la 09:00 GMT+2

Fotbalul italian a ajuns în octombrie în centrul unui scandal uriaș, după ce mai mulți jucători au ajuns să fie anchetați pentru pariuri pe platforme ilegale. Alessandro Florenzi este fotbalistul intrat cel mai recent în atenția autorităților.

AC Milan (Florenzi, Calabria)

Credit imagine: Getty Images

Fotbalul italian a devenit în octombrie epicentrul unui nou scandal uriaș, mai mulți jucători importanți fiind anchetați pentru că ar fi pariat pe platforme ilegale. Pentru început, Nicolo Fagioli, Sandro Tonali și Nicolo Zaniolo au ajuns în fața procurorilor.
Cei doi din urmă au ajuns în fața oamenilor legii după ce au fost "săltați" chiar din cantonamentul echipei naționale, unde se pregăteau pentru duelurile cu Malta și Anglia din preliminariile EURO 2024.
Acum, la mai bine de o lună de la momentul izbucnirii scandalului, un nou fotbalist a intrat în atenția autorităților. Conform agenției italiene de presă AGI, Alessandro Florenzi, fundașul lui AC Milan, este cercetat în dosarul pariurilor ilegale.
Fotbalistul de 32 de ani, care a mai jucat de-a lungul carierei la AS Roma, Valencia și PSG, este acuzat de "exercitare abuzivă a activităților de jocuri de noroc sau pariuri". Potrivit sursei citate, Florenzi va fi interogat în zilele următoare.
Citește și:

Fagioli și Tonali și-au aflat sancțiunile

La finalul lunii octombrie, doi dintre fotbaliștii anchetați pentru pariuri pe platforme ilegale și-au aflat pedepsele. Nicolo Fagioli a primit o suspendare de 7 luni, iar Sandro Tonali a fost suspendat 10 luni.
Asta înseamnă că sezonul este terminat pentru fotbalistul celor de la Newcastle, care urmează a rata inclusiv Campionatul European, dacă Italia va ajunge la turneul final.
Cu toate că și Tonali, și Fagioli au fost extrem de deschiși cu autoritățile, Fagioli a fost primul care a vorbit despre încrengătura în care sunt implicați mai mulți fotbaliști italieni, pe site-urile ilegale de pariuri.
Tânărul jucător al lui Juve a dezvăluit în fața anchetatorilor că a început să plaseze pariuri pe site-urile ilegale la inițiativa lui Tonali, un "veteran" al acestor practici. Drept urmare, s-a considerat că abaterea jucătorului lui Newcastle a fost mai gravă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo