Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Inter a cucerit al 20-lea titlu de campioană. Nerazzurrii, succes istoric în Derby della Madonnina contra lui AC Milan

Andrei Nicolae

Actualizat 22/04/2024 la 23:55 GMT+3

Inter Milano a învins-o pe AC Milan în Derby della Madonnina și a cucerit matematic titul de campioană din Italia în urma acestei victorii. Nerazzurrii s-au impus cu 2-1 în fața marii sale rivale din oraș și și-au asigurat astfel al 20-lea Scudetto din istorie.

Milan champions

Credit imagine: Eurosport

O victorie cât un titlu! Asta a însemnat succesul lui Inter Milano în fața rivalei sale istorice din oraș, AC Milan, în legendarul Derby della Madonnina.
Partida de pe San Siro început perfect pentru elevii lui Simone Inzaghi, care au deschis scorul în minutul 18 prin Francesco Acerbi. Fundașul nerazzurrilor a fost găsit perfect de Benjamin Pavard, care a deviat mingea în urma unui corner și l-a găsit pe coechipierul său liber în careul mic.
Din 2012 nu se mai întâmplase ca un gol să fie înscris în Derby della Madonnina de către un fundaș, din pasa altui fundaș. Atunci, tot Inter a marcat prin Maicon, din pasa lui Javier Zanetti.
Rossonerii au replicat 10 minute mai târziu prin Rafael Leao, care nu l-a putut învinge însă pe Yann Sommer. Finalul primei reprize a fost extrem de intens. În minutul 38, Marcus Thuram a nimerit bara, iar la faza imediat următoare AC Milan a avut o ocazie mare prin Davide Calabria, Sommer fiind din nou la post.
Ultima ocazie din prima parte a jocului i-a aparținut lui Henrikh Mkhitaryan, care nu l-a putut învinge pe Mike Maignan. Astfel, scorul la pauză a fost 1-0 în favoarea echipei lui Inzaghi.
Citește și:

Inter, campioană pentru a 20-a oară în italia. Nerazzurrii vor pune a doua steluță pe tricou

La fel ca în prima repriză, Inter a avut un start mai bun decât rivala sa și și-a dublat avantajul prin Marcus Thuram, care l-a învins pe Maignan cu un șut la colțul scurt din marginea careului. În ultimii 20 de ani, doar trei jucători au contribuit la mai multe goluri în sezonul lor de debut la Inter decât Thuram (19), aceia fiind Zlatan Ibrahimovic (20), Diego Milito (26) și Romelu Lukaku (25).
Pe final de meci, AC Milan a pus presiune pe rivala sa, pentru că Fikayo Tomori l-a învins pe Sommer. Rossonerii au încercat să dea lovitura, însă nu au reușit, iar ultimele minute ale meciului au fost marcate de conflicte constante între jucătorii rivali.
Trei oameni au fost eliminați, și anume Theo Hernandez, Denzel Dumfries și Davide Calabria. Cu toate acestea, imediat după finalul partidei, nebunia a fost declanșată în tabăra lui Inter, care a cucerit matematic cel de-al 20-lea titlu de campioană.
Astfel, jucătorii lui Inzaghi vor purta din sezonul viitor două steluțe deasupra emblemei lor începând cu sezonul viitor și o lasă pe AC Milan în urmă, care rămâne cu 19 campionate. Juventus rămâne însă cea mai titrată formație din Serie A, cu 36 de Scudetto în palmares.
Inter a devenit în urma victoriei contra lui AC Milan prima echipă din sezonul 1929/30 încoace care cucerește titlul matematic într-un derby de oraș. În plus, nicio echipă nu a câștigat Scudetto-ul mai rapid decât a reușit Inter în această stagiune, cu 5 etape înainte de final. Ba mai mult, nerazzurrii sunt singurii care au reușit acest lucru de două ori.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo