Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Julen Lopetegui, mare favorit să-i ia locul lui Stefano Pioli la Milan! Negocierile sunt foarte avansate

Nicu Savin

Publicat 27/04/2024 la 15:11 GMT+3

AC Milan se va despărți în vară de Stefano Pioli, iar Fabrizio Romano a anunțat că Julen Lopetegui este mare favorit să preia echipa de pe San Siro. Fostul antrenor de la Real Madrid are mai multe oferte în acest moment, dar e încântat de ideea de a antrena la Milan și negocierile dintre el și club sunt foarte avansate.

Stefano Pioli

Credit imagine: Getty Images

AC Milan este unul din marile cluburi ale Europei care vor avea un nou antrenor din sezonul viitor. Stefano Pioli mai are contract până în 2025, dar se va despărți în vară de echipa pe care a preluat-o în 2019 și pe care a condus-o spre titlul de campioană a Italiei în sezonul 2021-2022.
Milan e sigură de locul în Champions League în stagiunea următoare, fiind pe locul doi în acest moment în Serie A, dar rezultatele nefaste de pe plan european (n-a trecut de grupe în Champions League, iar în Europa League a fost eliminată în sferturi de AS Roma) i-au fost fatale lui Pioli.
Oficialii de pe San Siro au timp suficient să găsească un nou manager, dar se pare că au decis deja pe mâna cui vor da echipa din vară. Conform jurnalistului Fabrizio Romano, Julen Lopetegui este alesul, iar negocierile cu ibericul de 57 de ani sunt foarte avansate.

Julen Lopetegui, aproape de a bate palma cu AC Milan

Lopetegui nu a mai antrenat din vara anului trecut, când s-a despărțit de Wolverhampton, dar este decis să revină pe bancă. Ibericul are mai multe oferte în acest moment, dintre care cea mai concretă de la West Ham United, dar prima sa opțiune e să accepte să preia Milanul.
Echipa de pe San Siro ar fi a 2-a mare echipă de club antrenată în carieră de Lopetegui, după Real Madrid. E adevărat că mandatul său pe Bernabeu a fost foarte scurt, dar faptul că a ajuns acolo denotă valoarea sa de tehnician, iar cei de la Milan sunt dispuși să meargă pe mâna lui.
În afară de Real Madrid, Julen Loptegui a mai antrenat cu succes FC Porto și Sevilla, dar a fost și selecționerul Spaniei între 2016 și 2018. Dacă acesta va semna cu Milan, va deveni primul antrenor spoaniol din istoria "rossonerilor" și doar al 5-lea străin care antrenează pe San Siro în acest secol, după Fatih Terim, Leonardo, Clarence Seedorf și Sinisa Mihajlovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo