Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Juventus și-a ales noul antrenor interimar după demiterea lui Allegri! Pe cine au mizat bianconerii

Dani Morar

Actualizat 19/05/2024 la 15:46 GMT+3

Clubul italian de fotbal Juventus Torino a anunţat că uruguayanul Paolo Montero va asigura interimatul la conducerea tehnică pentru ultimele două etape din Serie A, după demiterea antrenorului Massimiliano Allegri.

Massimiliano Allegri zwolniony z Juventusu

Credit imagine: Getty Images

Montero, în vârstă de 51 de ani, fost jucător la Juventus (1996-2005), este actualul antrenor al echipei Under-19 a clubului torinez, al cărei sezon s-a încheiat sâmbătă.
Duminică dimineaţă, el a condus primul său antrenament cu prima echipă a lui Juve, în vederea partidei cu Bologna, programată luni seară pe stadionul Dall'Ara, precizează "Bătrâna doamnă" într-un comunicat postat pe site-ul său oficial.
Juventus Torino va disputa apoi ultimul său meci în actuala ediţie a campionatului italian duminica viitoare, pe teren propriu, în compania formaţiei Monza.
Cel mai titrat club din fotbalul italian l-a concediat vineri pe Massimiliano Allegri, la două zile după victoria din finala Cupei Italiei, marcată de atacurile tehnicianului torinez împotriva arbitrilor, a unui oficial al lui Juve şi a directorului cotidianului sportiv Tuttosport.
Mass-media italiană susţine că principalul favorit pentru a prelua din vară postul de antrenor principal la Juventus este Thiago Motta, actualul antrenor al echipei Bologna.
Sursa: Agerpres.
Citește și:

Cât o costă pe Juventus demiterea lui Allegri

Massimiliano Allegri a fost demis din funcția de antrenor al lui Juventus în ziua de vineri, în ciuda succesului echipei sale în Cupa Italiei. Antrenorul se afla într-un conflict de ceva timp cu șefii clubului din piemont, însă ce a făcut conducerea să ia decizia finală a fost derapajul lui Max de la finala cupei.
Allegri mai avea însă un an de contract alături de Juventus, înțelegerea dintre cele două tabere urmând să se încheie în anul 2025, iar jurnaliștii italieni au descoperit o nuanță extrem de importantă în mesajul transmis de club vineri. Clubul din Torino a transmis "că l-a eliberat pe Massimiliano Allegri din funcția de antrenor principal al primei echipe masculine".
Faptul că a fost eliberat din funcția de antrenor nu prespune faptul că înțelegerea dintre cele două tabere s-a și încheiat propriu-zis. De aceea, Juventus ar mai fi nevoită pentru moment să achite încă un an de contract către Allegri, mai exact 20 de milioane de euro, potrivit Calcio Mercato.
Antrenorul care a adus-o înapoi pe Juve în UCL după trei ani își va căuta cel mai probabil o altă echipă unde să antreneze, fiind curtat intens de formațiile din Arabia Saudită. În cazul în care Max își va găsi un angajament, atunci el și conducerea din piemont vor fi nevoiți să se pună la o masă, pentru a discuta cum își vor încheia contractul și ce sume vor fi achitate.
Cu siguranță, torinezii își doresc să scape cât mai rapid posibil de Allegri, pentru că prezența sa la club și în următorul an i-ar obliga să achite întreaga sumă de 20 de milioane de euro. În cazul în care Masssimiliano ar pleca din această vară, Juventus speră că va plăti mai puțini bani în contul clubului din piemont.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo