Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lautaro Martinez, de neoprit! Doar Mbappe și Kane au mai reușit această performanță

Eurosport
DeEurosport

Publicat 29/02/2024 la 11:38 GMT+2

Atacantul lui Inter, Lautaro Martinez, s-a alăturat lui Kylian Mbappe și lui Harry Kane pe o listă selectă a celor mai eficienți atacanți ai Europei din ultimele două sezoane. Argentinianul o conduce pe Inter spre un nou Scudetto, al 20-lea, într-un an 2024 de vis.

Lautaro Martinez in gol contro l'Atalanta, Serie A

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Inter își continuă "galopul de sănătate" spre titlu în Serie A, după o nouă victorie categorică, de această dată împotriva Atalantei, scor 4-0. Meciul de pe "Giuseppe Meazza" a reprezentat a 11-a victorie consecutivă a "nerazzurilor" din toate competițiile.
Cu victorii pe linie în 2024, trupa lui Simone Inzaghi pare să fie o pretendentă serioasă și la trofeul Ligii Campionilor. Cel mai bun argument al lui Inter pentru un parcurs lung în Champions League este atacantul Lautaro Martinez, care se află în forma carierei sale.
"Il Toro" a marcat de două ori în meciul cu Atalanta și a ajuns la 26 de reușite în toate competițiile. Acesta a ratat o lovitură de la 11 metri în partida de aseară, dar este în continuare golgheterul necontestat din Serie A, cu 23 de goluri.
Citește și:

Lautaro, performanță remarcabilă

Campion mondial cu Argentina, Lautaro s-a alăturat altor doi atacanți de clasă mondială pe lista jucătorilor care au contribuit decisiv la cel puțin 25 de goluri în fiecare dintre ultimele două sezoane de campionat, notează Gazzetta dello Sport. Doar Harry Kane și Kylian Mbappe au mai reușit această performanță.
Lautaro Martinez își face loc în istoria lui Inter, devenind al 7-lea cel mai bun marcator al clubului, după ultimele reușite, cu 128 de goluri. Acesta i-a depășit pe Christian Vieri și pe Mauro Icardi în decursul unei săptămâni.
Totodată, argentinianul de 26 de ani a sărbătorit recent golul cu numărul 100 în primul eșalon al fotbalului italian. Acesta a doborât bariera centenarului în meciul de duminică, împotriva lui Lecce, în care a marcat tot de două ori.
Lautaro și Inter își vor continua goana spre glorie în Serie A și în meicul cu Genoa din etapa următoare. Elevii lui Inzaghi sunt la 12 puncte de Juventus, principala urmăritoare, iar asigurarea matematică a titlului a devenit doar o chestiune de timp.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo