Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mourinho, aproape să-l antreneze pe jucătorul despre care spunea că poate preda la Harward

Nicu Savin

Publicat 27/12/2023 la 20:03 GMT+2

Jose Mourinho are neapărată nevoie de un fundaș central în această iarnă, iar oficialii Romei sunt gata să-i facă pe plac. Conform presei italiene, capitolinii sunt aproape să obțină transferul lui Leonardo Bonucci, fundașul despre care "The Special One" spunea în trecut că ar putea preda la Harward lecția apărării în fotbal.

Jose Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Jose Mourinho s-a confruntat cu serioase probleme de lot în prima parte a sezonului, în special la nivel defensiv. Chris Smalling și Marash Kumbulla sunt accidentați de o bună bucată de vreme, dar situația se va înrăutății și mai mult în ianuarie, când Evan Ndicka va pleca la Cupa Africii.
Mourinho va rămâne cu numai doi fundași centrali de meserie în lot, Gianluca Mancini și Diego Llorente, astfel că le-a cerut șefilor să transfere neapărat un apărător în perioada de mercato care va începe peste câteva zile. Oficialii capitolinilor și-au îndreptat atenția către Leonardo Bonucci, experimentatul fundaș italian care a intrat pe linie moartă la Union Berlin (a jucat numai 46 de minute în ultimele 7 meciuri).
Ajuns la 36 de ani, Bonucci este tentat de o revenire în Serie A, iar cei de la Union Berlin sunt dispuși să-i dea drumul gratis, pentru a scăpa de salariul său. Conform Gazzetta dello Sport, mutarea este foarte aproape de a fi perfectată, singurele discrepanțe în cadrul negocierilor fiind legate de durata contractului. Roma i-a propus fundașului un contract pe 6 luni, care se va prelungi automat cu un an dacă echipa se va califica în viitoarea ediție din Champions League, în timp ce Bonucci vrea să semneze direct pe un an și jumătate, fără alte condiții.

Bonucci, aproape de AS Roma! Italianul este unul dintre preferații lui Mourinho

Totuși, sursa citată notează că sunt șanse mari să se ajungă la o înțelegere și Bonucci să fie jucătorul Romei înaintea primului meci în Serie A din 2024, acasă cu Atalanta (7 ianuarie). Bonucci își dorește să meargă la o echipă unde să joace constant, sperând să prindă lotul Italiei pentru Campionatul European din Germania.
Jose Mourinho va fi cu siguranță foarte încântat de eventuala sosire a lui Bonucci la Roma. În urmă cu câțiva ani, antrenorul portughez spunea că fundașul italian ar putea preda la Harward strategia defensivă din fotbal, alături de Giorgio Chiellini, care și-a anunțat retragerea de curând.
"Chiellini și Bonucci ar putea preda un curs la Harvard despre cum să fii apărător. Sunt o pereche extraordinară de fundași centrali", declara Mourinho.
După 17 etape scurse din acest sezon, AS Roma este pe locul 6 în Serie A, la 3 puncte de poziția a 4-a, care va duce sigur în Champions League (există șanse mari ca și locul 5 să ducă în cea mai tare competiție europeană). Capitolinii pot să-și îndeplinească obiectivul și dacă vor câștiga Europa League, competiție în care sunt calificați în 16-imi, unde se vor duela cu Feyenoord.
În acest an, echipa lui Jose Mourinho mai are un singur meci de disputat, derby-ul cu Juventus, pe 30 decembrie. În primul meci de anul viitor, Roma va primi vizita celor de la Cremonese, în optimile Cupei Italiei. Un eventual succes al "giallorossilor" va duce la un derby de zile mari în sferturi, cu eterna rivală Lazio.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo