Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pogba, distrus moral, după ce a fost suspendat 4 ani pentru dopaj: "Sunt șocat și cu inima frântă"

Nicu Savin

Publicat 29/02/2024 la 17:45 GMT+2

Paul Pogba a fost suspendat 4 ani pentru dopaj de Agenția Antidoping din Italia, după ce a ieșit pozitiv la testosteron în toamna anului trecut. Francezul mai are o singură cale de a ataca decizia, la TAS, dar insistă că nu a luat niciodată vreo substanță interzisă în mod intenționat.

Paul Pogba

Credit imagine: Getty Images

Paul Pogba ar fi putut deveni unul dintre cei mai buni mijlocași din istorie, dar nu doar că nu a livrat pe măsura talentului său imens, ci riscă să iasă pe ușa din dos de pe scena "sportului rege". Francezul a fost într-un declin continuu de când a revenit la Juventus și totul a culminat cu un rezultat pozitiv la testosteron la un test antidoping la care a fost supus în toamna anului trecut.
Agenția Andidoping din Italia a cerut o pedeapsă de 4 ani de suspendare pentru francez, dar acesta spera să primească un verdict mai blând, susținând că nu s-a dopat intenționat. Avocații său nu au putut demonstra acest lucru și astăzi a venit decizia finală, care a fost una dură: 4 ani de suspendare.

Paul Pogba, după ce a primit 4 ani de suspendare pentru dopaj: "Sunt trist, șocat și cu inima frântă"

La scurt timp după anunțul instanței din Italia, Pogba a oferit o primă reacție, declarându-se șocat de ceea ce i se întâmplă. Francezul a insistat că nu a consumat niciodată substanțe interzise în mod voit.
"Când voi fi eliberat de restricțiile legale, toată povestea va deveni clară, dar nu am luat niciodată cu bună știință sau deliberat niciun supliment care încalcă regulile anti-doping. Cred că verdictul este greșit. Sunt trist, șocat și cu inima frântă pentru că tot ceea ce am construit în cariera mea de jucător profesionist mi-a fost luat. Ca atlet profesionist, nu aș face niciodată nimic pentru a-mi îmbunătăți performanța utilizând substanțe interzise.Ca urmare a deciziei anunțate astăzi, voi face recurs la Curtea de Arbitraj pentru Sport.", a transmis Pogba, citat de .
Așa cum a anunțat deja, Pogba va contesta decizia la TAS, dar dacă nici acolo nu va găsi clemență e foarte posibil ca a sa carieră să fie gata. În cazul în care pedeapsa va rămâne, francezul ar putea juca din nou abia în 2027, când va fi împlint deja 34 de ani și e imposibil de crezut că o pauză atât de lungă îi va permite să revină la un nivel decent.
Considerat un mijlocaş central complet, "La Pioche" a fost extrem de neserios şi capricios, nereuşind să îşi exploateze la maximum potenţialul uriaş. Pogba putea deveni unul dintre cei mai mari mijlocaşi centrali din istorie, însă a plătit tribut lipsei de profesionalism. Cu toate acestea, a cucerit 10 trofee cu Juventus şi Manchester United, devenind totodată şi campion mondial, cu Franţa, în 2018.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo