Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Adio, iubirea mea!" Un club cu tradiție din Italia s-a desființat

Bianca Dumitru

Publicat 23/08/2021 la 12:13 GMT+3

Unul dintre cluburile italiene de tradiție, Chievo Verona, s-a desființat în noaptea de 22 august din cauza problemelor financiare. Un fost jucător al echipei, Sergio Pellissier, a făcut tot posibilul pentru a mai salva ceva, dar nu a reușit.

Ascoli-Chievo, Serie B 2020-2021: Luigi Canotto (Chievo) (Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Chievo Verona, club fondat în 1929, s-a desființat pe 22 august din cauza problemelor financiare. Echipa a fost eliminată din Serie B și nu a primit nici măcar acceptul de a se înscrie în liga a patra.
După anunțul desființării clubului, Sergio Pellissier, fostul căpitan al lui Chievo, a postat un mesaj emoționant pe contul său de Instagram. Fostul fotbalist, care a jucat timp de 18 ani la Verona, a încercat în ultima vreme să găsească sponsori și să mențină clubul în viață, dar nu a avut succes.
"Din păcate, astăzi, povestea clubului care mi-a dat atât de mult a ajuns la final. Este una dintre cele mai triste zile din viața mea. Am încercat din toate puterile și chiar am sperat să o luăm de la capăt, cu un club nou, și să continuăm această poveste fantastică.
Ar fi fost minunat. Din păcate, nu am putut să o fac. M-am gândit că sunt mai mulți oameni care sunt gata să vină ca un colac de salvare pentru fotbalul din acest oraș și din această regiune, însă nu s-a întâmplat așa.
Noi am încercat. Sunt foarte trist că am avut atât de puțin timp, într-o perioadă complicată, pentru a găsi sponsori. Așa că adio, iubirea mea, Chievo! Mereu vei rămâne clubul cel mai important din viața mea", a scris Pellissier.
Chievo Verona, club fondat în anul 1929, a jucat până în anul 2000 în ligile inferioare ale Italiei. În primul sezon în Serie A, 2000/01, Chievo a încheiat pe locul 5, cea mai bună clasare a echipei fiind locul 4, ocupat în sezonul 2005/06.
Echipa, care a jucat și în preliminariile Champions League, a retrogradat din Serie A la finalul stagiunii 2018/19, iar în sezonul precedent a fost pe locul 8 în Serie B.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo