Cei doi români transferați în stagiunea 2020/21 de Parma vor avea un rol important în proiectul noului antrenor al echipei. Enzo Maresca a vorbit, într-un interviu pentru publicația Sportweek, despre ideile pe care le va impune la club în încercarea de a obține promovarea în Serie A cât mai curând.
"Clubul știe ce stil de joc vreau să impun, știe că vreau să câștig în felul meu, cu ideea mea despre fotbal. Nu este ceea ce se practică în Italia, dar merită să încerc. Nu e aroganță, e coerență.
De aceea, am cerut jucători cu calități care se potrivesc filozofiei mele, așa cum sunt tinerii Dennis Man, Mihăilă, Brunetta și Valenti. Mie îmi place să-mi adaptez jocul în funcție de adversar. La City existau 5 module de joc. Mă apăr în 4-3-3, dar când atac formula se poate schimba. Am nevoie de fundași abili, capabili să participe la construcție. De acolo pleacă tot dacă vrei să domini jocul", a declarat Maresca.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22

"Guardiola m-a zis să rămân!"

Noul tehnician al Parmei a vorbit și despre ofertele pe care le-a avut în această perioadă, dezvăluind că a fost dorit, printre altele, pe banca unor echipe calificate în Champions League.
"Am avut oferte de la echipe mari care joacă în Champions League, dar am ales Parma pentru că nu am uitat ce forță era când jucam în Serie A. Vreau să o promovez în cât mai repede, dar să nu uităm că Marcelo Bielsa, unul din cei mai mari antrenori din lume, nu a reușit din prima cu Leeds United.
Am ajuns la City după ce am vrut să asist la un antrenament, eram secund la West Ham. Guardiola m-a chemat la o cafea, apoi am stat șila prânz, apoi încă o cafea. Am stat să vorbesc 4 zile, iar Pep mi-a zis să rămân.
Este un vizionar. Un geniu precum Sacchi și Cruyff, caută mereu ceva nou. Niciun antrenament nu seamănă cu altul. Nimic nu e rutină la el, e un antrenor care evoluează mereu", a dezvăluit Maresca.
Valentin Mihăilă și Dennis Man au ajuns la Parma în sezonul 2020/21, clubul investind aproape 20 de milioane de euro în cele două transferuri. Italienii ar fi putut încasa sume importante de bani dacă ar fi acceptat să le dea drumul jucătorilor în această vară, cel puțin pentru fostul fotbalist al celor de la FCSB venind mai multe oferte, inclusiv de la campioana Franței, Lille.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50