Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Man sau Mihăilă? Cine este "Cristiano Ronaldo al României". Analiza italienilor de la Parma

Maria Olteanu

Publicat 25/03/2023 la 17:54 GMT+2

Dennis Man și Valentin Mihăilă, cei doi internaționali români ai celor de la Parma, au fost indisponibili perioade lungi de timp, din cauza numeroaselor accidentări suferite. Italienii au contat prea puțin pe serviciile lor, iar o analiză întocmită recent indică faptul că aceștia ar putea să se despartă în perioadă următoare de echipa din Serie B.

Man și Mihăilă

Credit imagine: Eurosport

Dennis Man (24 de ani) și Valentin Mihăilă (23 de ani), cei doi fotbaliști români ai divizionarei secunde din Italia, Parma, nu au fost feriți de accidentări în ultima perioadă, având mai multe momente în care nu s-a putut conta pe serviciile lor, chiar dacă italenii au scos sume importante din buzunar pentru a le obține semnăturile.
Parma a plătit nu mai puțin de 11 milioane de euro pentru Dennis Man, ajuns de la FCSB în ianuarie 2021, și alte 9,1 milioane de euro pentru Valentin Mihăilă, transferat de la Universitatea Craiova.
Chiar dacă per total au achitat peste 20 de milioane de euro pentru cei doi români, aceștia nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, italienii avându-i indisponibili perioade importante de timp, din cauza accidentărilor suferite.
Recent, cei de la Parma au realizat o analiză a internaționalilor români, din care reiese destul de clar faptul că, în ciuda bugetului ridicat al clubului, aceștia ar putea ajunge la alte echipe în perioada următoare.
CITEȘTE ȘI:

Man și Mihăilă, în "vizorul" celor de la Parma

"Capitolul Man și Mihăilă: primul a sosit cu mare fast, dar nu a reușit niciodată să facă diferența până la capăt, nici măcar în Serie B, în ciuda faptului că avea performanțe asemănătoare cu cele ale lui Cristiano Ronaldo, în campionatul României.
Celălalt a suferit o mulțime de accidentări, care îi încetinesc creșterea și explozia. Indiferent de bugetul lui Krause (n.r. Kyle Krause, patronul Parmei), este greu să te gândești că-i poți păstra pe acești jucători pentru totdeauna, iar ținerea acestora împotriva voinței lor nu ar face bine, dacă ei ar fi nefericiți", au scris cei de la Parma Live despre cei doi internaționali români.
De când a semnat cu Parma, Dennis Man a bifat 64 de partide în tricoul italienilor, perioadă în care a marcat de 9 ori și a oferit 5 pase decisive. De partea cealaltă, Valentin Mihăilă a adunat 42 de jocuri, având tot 9 goluri, la care se adaugă 6 assist-uri.

ITALIA, ȚARĂ UNDE ROMÂNII FAC PERFORMANȚE

În primele două ligi din Italia evoluează mai mulți fotbaliști români, printre aceștia numărându-se Vlad Chiricheș, Olimpiu Moruțan, Radu Drăgușin, George Pușcaș, Dennis Man sau Valentin Mihăilă.
La începutul acestei săptămâni, 4 internaționali români au fost incluși în echipa celor mai valoroși fotbaliști din Serie B, campionat în care evoluează 10 jucători români.
Este vorba de Radu Drăgușin (fundaș central - 5 milioane de euro), Olimpiu Moruțan (mijlocaș ofensiv - 6 milioane de euro), Dennis Man (extremă dreapta - 4 milioane de euro) și Valentin Mihăilă (extremă stânga - 3,5 milioane de euro), într-un prim 11 din care mai fac parte portarul Stefano Turati, fundașii Silvan Hefti, Andrea Carboni și Pietro Beruatto, mijlocașii Giovanni Fabbian și Adrian Bernabe, alături de atacantul Walid Cheddira, cel care ocupă și prima poziție în clasamentul golgheterilor din Serie B, cu 15 reușite.
Ba mai mult, Radu Drăgușin intră chiar într-un select top 3 al celor mai valoroși jucători din Serie B, cota sa actualizată fiind de 5 milioane de euro. Iată clasamentul celor mai bine cotați fotbaliști din liga secundă italiană:
  • Walid Cheddira (Bari) - 8 milioane de €
  • Giovanni Fabbian (Reggina) - 6 milioane de €
  • Adrian Bernabe (Parma) - 6 milioane de €
  • Radu Drăgușin (Genoa) - 5 milioane de €
  • Nahitan Nandez (Cagliari) - 5 milioane de €
  • Gianluca Busio (Venezia) - 5 milioane de €
  • Olimpiu Moruțan (Pisa) - 5 milioane de €
  • Samuele Mulattieri (Frosinone) - 4,5 milioane de €
  • Matteo Luigi Brunori (Palermo) - 4,5 milioane de €
  • Silvan Hefti (Genoa) - 4,2 milioane de €
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo