Câștigător al prestigiosului premiu "Golden Boy" la finalul lui 2016, Renato Sanches ajungea în acea vară pe Allianz Arena, după un sezon excelent la Benfica și după un Euro extrem de reușit, la capătul căruia Ronaldo&Co aveau să devină campioni europeni.
Bavarezii au crezut că dau lovitura cu un fotbalist de mare viitor, Renato Sanches, și au plătit pentru el o sumă incredibilă, având în vedere că vorbim de un fotbalist care, la vremea respectivă, avea doar 18 ani: 35 de milioane de euro. Lusitanul încă ocupă locul 8 în topul celor mai scumpe transferuri făcute vreodată de Bayern, însă nu a reușit să confirme în Bavaria.
Campioana Germaniei e cunoscută pentru faptul că nu cheltuie enorm pe fotbaliști, dar că, atunci când decide să ia pe cineva, rareori dă greș. Excepția se numește Renato Sanches, crede Karl-Heinz Rummenigge, CEO-ul bavarezilor, care regretă momentul aducerii mijlocașului. Bayern trebuia să mai aibă răbdare, aducând un fotbalist prea necopt, care a capotat, în cele din urmă.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
21/01/2022 LA 09:56
"Regret că l-am transferat, cred că l-am adus cu un an sau doi mai devreme decât trebuia. Am plătit 35 de milioane, ceea ce a reprezentat o sumă enormă la acea vreme", a dezvăluit Rummenigge în Bild.
CITEȘTE ȘI:
PREMIER LEAGUE, DISTRUSĂ DE OMICRON. BILANȚ HORROR: DUBLUL RECORDULUI NEGATIV, DEPĂȘIT
După doar un an pe Allianz Arena, Bayern a decis să îl împrumute pe Sanches la Swansea, în contextul în care prindea foarte puține meciuri. Nici pentru "lebede" nu a impresionat, bifând doar 12 meciuri într-un an, astfel că în 2019 germanii au acceptat că s-au păcălit și l-au vândut la Lille pentru jumătate din suma investită.
În Ligue 1, Renato Sanches a început să joace constant, iar ultimul sezon și jumătate a fost unul de excepție, semn că potențialul identificat de Bayern exista. Mijlocașul a pus umărul la un titlu istoric cu formația franceză, pentru ca apoi să își ajute echipa să treacă de grupele Champions League (va juca în optimi contra lui Chelsea, din postura de câștigătoare a grupei).
Rummenigge a mărturisit că l-a urmărit pe Renato Sanches în duelul cu Wolfsburg, din grupele actualei ediții de UCL și a rămas impresionat de modul în care acesta s-a dezvoltat și de cât de influent e în jocul campioanei din Hexagon.
"Am văzut recent meciul lui Wolfsburg cu Lille. Acolo a jucat bine, a fost unul dintre cei mai buni, posibil chiar cel mai bun om de pe teren. Lille a câștigat jocul cu 3-0 mulțumită lui în mare parte", a mai spus oficialul lui Bayern.
Premier League
Romelu Lukaku, penalizat de Chelsea cu cea mai mare amendă din istoria clubului
04/01/2022 LA 13:16
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04