În urmă cu o săptămână 42 de jucători și membri ai staffurilor echipelor din Premier League erau anunțați, oficial, cu COVID-19. Vorbeam de cel mai negru bilanț de la startul pandemiei, iar acest lucru s-a tradus în noi partide amânate.
Ieri au sosit cifrele noului bilanț, pe ultimele 7 zile, iar acestea sunt horror: 90 de noi cazuri, majoritatea provocate de noua tulpină, Omicron, anunță Daily Mail.
S-a ajuns la această situație din cauza imunizării reduse din Anglia. Dacă în Serie A, 94% dintre fotbaliști erau vaccinați cu schema completă, iar în Germania procentul e de 98%, în Premier League vorbeam de un procent de doar 68%. Ultima săptămână a dus la o mobilizare de forțe, astfel că acum 84% dintre jucători au primit măcar o doză.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Cristiano Ronaldo, cu gândul la barajul de calificare la CM din Qatar! "Va fi o bătălie frumoasă"
IERI LA 17:44
Formațiile din Premier League fac zilnic teste, la intrarea în centrul de pregătire al cluburilor, astfel încât cei pozitivi să fie detectați cât mai repede și să fie izolați, pentru a nu periclita sănătatea celorlalți fotbaliști și membri ai staffurilor tehnice.
CITEȘTE ȘI:
ADRIANO "S-A NĂSCUT" DIN NOU! "AJUNSESEM LA PESTE 100 KILOGRAME". CE L-A SALVAT ȘI CUM ARATĂ ACUM

Ce a decis Premier League luni

Cluburile din prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei au convenit că meciurile din perioada sărbătorilor vor avea loc conform programării iniţiale, în ciuda creşterii numărului cazurilor de Covid-19, ce a dus la amânarea unor partide, a anunţat luni BBC.
Zece partide din Premier League au fost amânate în această lună din cauza unor focare de Covid, iar calendarul este foarte încărcat, echipele urmând să joace câte trei meciuri între 26 decembrie şi 3 ianuarie.
Din cauza valului de Covid-19 cu care se confruntă în prezent cluburile din Premier League, şase dintre cele zece meciuri aflate în programul etapei a 18-a au fost anulate: Aston Villa - Burnley, Manchester United - Brighton, Southampton - Brentford, Watford - Crystal Palace, West Ham United - Norwich City şi Everton - Leicester City.
Se aşteaptă ca echipele să poată disputa meciurile cât timp au la dispoziţie 13 jucători de câmp şi un portar.
Premier League nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a face un comentariu.
Potrivit BBC, este posibilă modificarea programului meciurilor de Cupă, existând discuţii între cluburi şi autorităţi pentru a renunţa la rejucarea meciurilor din tururile 3 şi 4 din Cupa Angliei, iar semifinalele Cupei Ligii engleze să se joace într-o singură manşă.
English Football League (EFL), organizatoarea Cupei Ligii engleze, a indicat că indicat însă că meciurile vor avea loc aşa cum era prevăzut.
Premier League
Încă un meci din Premier League, amânat: Burnley - Leicester
IERI LA 11:49
Premier League
Ronaldo s-a accidentat din nou. United tremură în așteptarea verdictului medicilor
14/01/2022 LA 09:16