Cluburile din Premier League au fost lovite din plin de noul val de Covid-19. Mai multe echipe se confruntă cu adevărate focare și au fost nevoite să își închidă bazele de pregătire. Șefii Ligii engleze au amânat 6 partide din etapa a 18-a, după ce fuseseră amânate și alte câteva partide din rundele 16 și 17.
Reprezentanții cluburilor s-au întâlnit astăzi într-o ședință de urgență, susținută on-line, și au discutat despre posibilitatea întreruperii competiției, zvonindu-se că se lua în calcul chiar o pauză de 3 săptămâni. În final, cele 20 de cluburi au decis ca Premier League să continue conform programului inițial, deși e aproape sigur că vor mai exista meciuri amânate în etape care urmează.
Cluburile au decis astfel să continue să joace, considerându-se că o pauză nu ar garanta oprirea focarelor și nici desfășurarea fără probleme a meciurilor în momentul în care competiția ar fi fost reluată. Părțile implicate în discuție au decis ca o nouă întrunire să aibă loc peste două săptămâni, pentru a se lua noi măsuri dacă situația o va impune.
Premier League
Who’s better | Kepa vs Lloris, duelul etapei cu numărul 23 din Premier League
ACUM 3 ORE
Conform Daily Mail, cluburile au primit indicații clare să folosească jucătorii de la echipele secunde pentru înlocuirea celor de la primele echipe care nu pot fi folosiți.
De asemenea, Federația Engleză a confirmat că meciurile din tururile 3 și 4 ale Cupei Angliei care se vor termina la egalitate vor fi decise în prelungiri, nu după rejucări, așa cum se obișnuia în cea mai veche competiție din lume.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
Citește și:

Tuchel a cerut insistent oprirea Premier League

Încă de săptămâna trecută au fost antrenori care au solicitat întrerupera campionatului ca urmare a multiplelor cazuri pozitive de Covid-19, dar șefii Ligii au respins această variantă. După meciul în care Chelsea a remizat la Wolverhampton, Thomas Tuchel a fost și el foarte ferm cu privire la decizia opririi fotbalului.
"Sper că se va opri, dar este mai mult sau mai puțin speranță. Nu este nimic altceva de făcut.Dacă avem următorul test și următorul rezultat pozitiv, aș dori să-i întreb pe oamenii din Premier League, la ce se așteaptă?.
Nu îmi pasă atât de mult de următoarele jocuri, ci doar de următoarele teste și de sănătatea jucătorilor. Am fost doar îngrijorați de siguranța jucătorilor. Iar băieții erau îngrijorați de sănătatea lor. Premier League a avut o opinie și noi am avut o altă părere", a spus Tuchel.
Premier League
Thomas Frank, extrem de nemulțumit după înfrângerea cu United: "I-am distrus în prima repriză"
ACUM O ZI
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
IERI LA 05:17