Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Premier League amână meciuri peste meciuri, Serie A nu are nicio problemă. Analiză comparativă

Cristian Mihală

Publicat 17/12/2021 la 14:46 GMT+2

Dacă Italia are aproape toți jucătorii din prima ligă imunizați împotriva COVID-19, în Anglia situația este cu totul alta. Un sfert dintre jucătorii din Regat nici măcar nu intenționează să se vaccineze.

Premier League vs Coronavirus

Credit imagine: Getty Images

Serie A, prima ligă italiană de fotbal, a anunţat că 98% dintre jucătorii săi s-au imunizat cu ambele doze de vaccin contra COVID-19, contribuind la menţinerea desfăşurării campionatului fără amânări şi sincope.
Vaccinarea în masă a jucătorilor din Serie A a contribuit şi la înregistrarea unui număr scăzut de jucători infectaţi cu noul coronavirus.
Jucătorii din Italia au început vaccinarea şi cu doza a treia, dar Serie A nu are încă date clare despre numărul acestora.
Fundaşul Giorgio Chiellini, de la Juventus, a făcut un apel către jucători să se vaccineze cu a treia doză la începutul lunii decembrie pentru a-i proteja pe cei mai expuşi.
În ultimele săptămâni, Serie A s-a confruntat cu câteva cazuri pozitive, cum ar fi cele ale lui Bryan Cristante, Gonzalo Villar, ambii de la Roma, Diego Demme, Matteo Politano, ambii de la Napoli.
Institutul italian de sănătate a anunţat miercuri că varianta Delta rămâne predominantă în cazurile de infectare, iar pe 15 decembrie numărul cazurilor cu varianta Omicron era doar de
CITEȘTE ȘI:

Anglia și Premier League, lovite de COVID-19. 25% din jucători refuză vaccinarea

English Football League (EFL), care grupează 72 de cluburi în ligile a doua, a treia şi a patra din Anglia, a anunţat că un sfert dintre jucătorii săi nu intenţionează să se vaccineze, chiar dacă focarele de infecţie cu COVID-19 de la unele cluburi au determinat EFL să impună amânarea meciurilor, transmite EFE.
Premier League s-a confruntat deja cu amânări de meciuri şi închiderea bazelor de pregătire din cauza noului coronavirus, scenariul fiind repetat şi la nivelul Championship, League One şi League Two în tentativa de a stopa răspândirea virusului.
Marea Britanie a raportat joi un număr record de noi infectări (88.376) ca urmare a apariţiei noii variante Omicron.
Guvernul britanic insistă ca toţi adulţii să primească a doua doză până la finele anului, pentru a opri valul de noi infectări, dar mulţi jucători ezită.
Conform ultimelor date colectate în luna noiembrie, 75% dintre jucătorii EFL sunt vaccinaţi cu schema completă, s-au imunizat cu o singură doză sau intenţionează să se vaccineze. Nu mai puţin de 59% dintre jucători au primit ambele doze, 16% sunt pregătiţi să se imunizeze, iar 25% nu îşi doresc vaccinarea.
În Premier League, conform datelor de la mijlocul lunii octombrie, 81% dintre jucători au fost injectaţi cel puţin cu o doză, iar 68% au ambele doze făcute.
EFL încurajează toţi jucătorii şi toţi membrii staff-urilor tehnice să se vaccineze cu schema completă pentru a-şi proteja colegii şi de a minimiza amânarea meciurilor. Se vor introduce de asemenea protocoale îmbunătăţite de protecţie la antrenamente, care includ un program zilnic de testare.
UEFA a lansat o campanie de informare pentru a încuraja jucătorii să se vaccineze.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo