Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Manchester United - Brighton, ultimul meci din Premier League amânat din cauza pandemiei de Covid-19

Nicu Savin

Publicat 16/12/2021 la 17:19 GMT+2

Manchester United nu a jucat în etapa intermediară de la mijlocul acestei săptămâni, meciul de la Brentford fiind amânat, și nu o va face nici în etapa din week-end, când trebuia să joace acasă cu Brighton.

Bruno Fernandes and Cristiano Ronaldo, Manchester United

Credit imagine: Getty Images

Cazurile pozitive de Covid-19 la cluburile din Premier League crește de la o zi la alta, iar mai multe partide au fost amânate în ultimele zile. Situația continuă să fie una delicată la mai multe cluburi, iar șefii celui mai spectaculos campionat de fotbal al lumii sunt nevoiți să anuleze meci după meci.
Ultima confruntare care are această soartă este cea dintre Manchester United și Brighton, care trebuia să se joace sâmbătă, în etapa a 18-a, de la ora 14:30. Focarul de Covid-19 de la clubul de pe Old Trafford a determinat oficialii clubului să ceară amânarea jocului, primind răspuns pozitiv din partea Ligii.
"Manchester United poate confirma că meciul nostru din Premier League împotriva celor de la Brighton & Hove Albion, programat pentru sâmbătă, 18 decembrie, la ora 14:30 (n.r. ora României), a fost amânat și va fi reprogramat în timp util
Sănătatea jucătorilor și a personalului este prioritatea noastră. Având în vedere numărul de jucători și personal de suport care au fost nevoiți să se izoleze din cauza COVID-19, clubul nu a avut altă opțiune decât să solicite reprogramarea meciului. Consiliul de administrație al Premier League a luat decizia de a amâna partida pe baza îndrumărilor consilierilor medicali.
Vom suspenda, de asemenea, operațiunile de antrenament de la Complexul Carrington pentru o perioadă scurtă pentru a ajuta la reducerea riscului de transmitere ulterioară.
Regretăm orice dezamăgire și inconvenient cauzat fanilor prin această amânare", a fost comunicatul emis de Manchester United.
Citește și:

Premier League a anunțat că nu va amâna întreaga etapă

Deși mai multe nume importante din fotbalul britanic au cerut ca întreaga etapă din week-end să fie amânată, șefii Premier League au refuzat să dea curs acestei propuneri, anunțând că partidele care se pot juca în siguranță vor avea loc.
"Deși recunoaștem că un număr de cluburi se confruntă cu focare de COVID-19, intenția Premier League este să își continue programul actual de meciuri acolo unde acest lucru este posibil în siguranță. Sănătatea și bunăstarea tuturor celor implicați rămân prioritatea noastră.
Consiliul de administrație evaluează cererile de amânare a meciurilor de la caz la caz, pe baza regulilor existente și îndrumărilor emise tuturor cluburilor. În lumina creșterii recente a cazurilor de COVID-19 în toată țara, Premier League a reintrodus măsuri de urgență. Acestea includ protocoale precum testarea frecventă, purtarea măștilor de protecíe, respectarea distanței sociale și limitarea timpului de tratament", a fost comunicatul emis de Premier League
Regulile Ligii prevăd că, dacă o echipă nu poate alinia 14 jucători, atunci un joc poate fi amânat, deși sunt luați în considerare și alți factori, precum impactul asupra pregătirii și dacă a existat sau nu un "focar incontrolabil".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo