Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Serie A ar putea rămâne cu 19 echipe. Salernitana riscă să fie exclusă peste două săptămâni

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 16/12/2021 la 14:25 GMT+2

Salernitana, ultima clasată în Serie A, riscă să nu mai reia competițiile la începutul anului viitor, dacă nu își va găsi un cumpărător până la 31 decembrie.

Salernitana droht der Ausschluss aus der Serie A

Credit imagine: SID

Salernitana este ameninţată cu excluderea din Serie A, întrucât nu şi-a găsit până acum cumpărători, cu două săptămâni înainte de termenul limită fixat la începutul sezonului de Federaţia italiană de fotbal (FIGC), conform unui comunicat publicat joi.
Administratorii independenţi numiţi în luna iunie pentru a organiza această vânzare până la data de 31 decembrie au oficializat absenţa unor oferte conforme şi au cerut un nou termen pentru a încheia cedarea clubului, deţinut în asociere cu proprietarul lui Lazio Roma, Claudio Lotito.

Serie A interzice unui proprietar să dețină două cluburi

La începutul lunii iulie, Federaţia şi-a dat acordul pentru cedarea clubului Salernitana, dar i-a dat un termen de şase luni acestuia pentru a se pune în conformitate cu reglementările, care interzic ca două cluburi din aceeaşi divizie să aparţină aceluiaşi proprietar.
"În caz contrar, el va fi exclus din Serie A", a avertizat preşedintele FIGC, Gabriele Gravina.
Premier League Today
"Până în acest moment, niciuna dintre ofertele pentru cumpărarea clubului Salernitana nu este acceptabilă..., fie pentru că lipsesc condiţiile (forma de ofertă, preţ, documentaţie), fie pentru că ofertantul nu a demonstrat existenţa exigenţelor economice necesare pentru a efectua operaţiunea", au precizat administratorii.
Aceşti garanţi solicită un nou termen pentru a permite clubului, aflat pe ultimul loc în campionat, să încheie actualul sezon.
Vânzarea şi viitorul clubului Salernitana se află pe ordinea de zi a viitorului consiliu federal, de marţea viitoare.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo