nui incident pe stadion, o celulă de criză, care nu îi va include pe preşedinţii cluburilor implicate, va trebui să se pronunţe în maximum 30 de minute asupra sorţii partidei, se arată în comunicatul semnat de ministrul de Interne Gerald Darmanin, ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, şi ministrul Justiţiei, Eric Dupond-Moretti.
Cei trei miniştri s-au întâlnit joi dimineaţă cu preşedintele Ligii franceze de fotbal (LFP), Vincent Labrune, cu preşedintele Federaţiei franceze de fotbal (FFF), Noel Le Graet, reprezentanţi ai corpului de arbitri şi ai cluburilor şi mai mulţi prefecţi.
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
IERI LA 06:24

Guvernul Franței a reacționat după ultimul incident petrecut la Lyon - Marseille

Reacţia guvernului francez a fost provocată de incidentul petrecut pe 21 noiembrie la Lyon, când meciul dintre Olympique Lyon şi Olympique Marseille a fost întrerupt în minutul 5, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.
Guvernul francez a anunţat deja că vânzarea şi deţinerea de sticle de plastic vor fi interzise în stadioanele de fotbal până cel târziu la 1 iulie 2022.
https://i.eurosport.com/2021/12/14/3271732.jpg
''Pe termen mediu se va avea în vedere crearea unei amenzi penale fixe (AFD), adică a unei sancţiuni penale care se pronunţă, în afara unui proces, de către un poliţist, un jandarm sau un funcţionar public autorizat 'pentru a suprima' introducerea, deţinerea şi folosirea de rachete sau artificii de orice fel într-o arenă sportivă'', se precizează în comunicatul emis după reuniunea interministerială.
S-a decis de asemenea ca începând cu sezonul 2022/2023, cluburile din Ligue 1 şi Ligue 2 să fie dotate cu ''dispozitive de securitate anti-proiectile'' (plase de protecţie), care să fie instalate la anumite meciuri de risc.
Sursa: Agerpres
Ligue 1
Dorit acum câteva luni de Rapid, a semnat cu campioana Franței
19/01/2022 LA 18:56
Ligue 1
PSG, interesată de fotbalistul pe care Mbappe l-a cerut pe Parc de Princes în 2019
18/01/2022 LA 14:06